Καθημερινές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν τις γνώσεις τους

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά δεν είναι για να παραμένουν στο σχολείο και δεν τελειώνουν όταν κλείσουν βιβλία και τετράδια!

Καθημερινές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν και να γενικεύσουν τις γνώσεις τους

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά δεν είναι για να παραμένουν στο σχολείο και δεν τελειώνουν όταν κλείσουν βιβλία και τετράδια! Υπάρχουν τρόποι να τις βάλουν στην καθημερινότητά τους και αν χρειάζεται να τις εξασκήσουν με ευχάριστο τρόπο!

Επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσει όλη η οικογένεια χρόνο μαζί, αλλά και βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν και να εξασκήσουν πολλές δεξιότητες.

Τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν, να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις οδηγίες/κανόνες. Εξασκούνται λοιπόν σε ανάγνωση (γλωσσική δεξιότητα) αλλά και κατανόηση, μνήμη και επίλυση προβλημάτων (γνωστικές δεξιότητες). Το ζάρι και το μέτρημα βημάτων που συνήθως απαιτούν αυτά τα παιχνίδια ενισχύουν μαθηματικές δεξιότητες όπως η αναγνώριση ποσοτήτων και η μέτρηση. Δίνεται επίσης η ευκαιρία να αποκτήσουν και να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες όπως να περιμένουν τη σειρά τους, να επαινέσουν κάποιον και να διαπραγματευτούν σε περίπτωση διαφωνίας. Τέλος, εξασκούνται σε συναισθηματικές δεξιότητες όπως η διαχείριση των συναισθημάτων της νίκης και της ήττας…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i