Μήπως προγραμματίζουμε υπερβολικά πολύ τις ζωές των παιδιών μας;

Πολλοί γονείς αγωνίζονται να αρχίσει το παιδί τους σχολείο νωρίς ή να πηδήξει μια τάξη.

Μήπως προγραμματίζουμε υπερβολικά πολύ τις ζωές των παιδιών μας;

Πολλοί γονείς αγωνίζονται να αρχίσει το παιδί τους σχολείο νωρίς ή να πηδήξει μια τάξη. Τα παιδιά μαθαίνουν ανάγνωση και αριθμητική όλο και νωρίτερα. Κι είμαστε περήφανοι επειδή είναι έξυπνα. Και το να είναι έξυπνα ή αθλητικά θεωρείται πολύτιμο χαρακτηριστικό στην αμερικάνικη κοινωνία.

Συχνά, θα φτάσουμε στα άκρα φορτώνοντάς τα με ιδιαίτερα μαθήματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, για να τα βοηθήσουμε να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Η επιτυχία είναι γλυκιά κι αυτά είναι απτά, ορατά, μετρήσιμα σημάδια επιτυχίας.

Το ελεύθερο παιχνίδι μοιάζει διασκεδαστικό. Όμως τι τα διδάσκει;

Αν σας λέγαμε ότι το ελεύθερο παιχνίδι διδάσκει τα παιδιά να είναι λιγότερο αγχώδη;

Τα διδάσκει να είναι ανθεκτικά ψυχικά. Και η ανθεκτικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία στην ενήλικη ζωή. Η ικανότητα να συνέρχεσαι έπειτα από μια αποτυχία, να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να αντιμετωπίζεις το άγχος είναι βασικά χαρακτηριστικά για έναν υγιή, λειτουργικό ενήλικα. Τώρα ξέρουμε ότι η ανθεκτικότητα είναι σπουδαία για την αποφυγή του άγχους και της κατάθλιψης, και είναι κάτι που οι Δανοί καλλιεργούν στα παιδιά τους εδώ και χρόνια. Και ένας από τους τρόπους που το κάνουν αυτό είναι δίνοντας μεγάλη σημασία στο παιχνίδι…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i