Ο θηλασμός στα πρόωρα μωρά αποτελεί ασπίδα για την καρδιά τους

Ο θηλασμός στα πρόωρα μωρά: Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συνδέει το θηλασμό με το σωστό τρόπο ανάπτυξης της καρδιάς, ειδικά των πρόωρα γεννημένων παιδιών.

thilasmos-kai-thermides-star

Ο θηλασμός στα πρόωρα μωρά, κρίνεται σήμερα πιο σημαντικός από ποτέ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλή τον δρ Adam Lewandowski έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Pediatrics της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Στην έρευνά τους ανέλυσαν στοιχεία πάνω από 1.100 άτομων, που γεννήθηκαν πρόωρα ή κανονικά.

Συχνά οι καρδιές των παιδιών που έχουν γεννηθεί πριν την ώρα τους, εμφανίζουν αφύσικη ανάπτυξη και λειτουργικές ανεπάρκειες κατά τους πρώτους μήνες της ζωής των πρόωρων μωρών κάτι που έκανε τους ερευνητές να ψάξουν το εν λόγω ζήτημα.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι ο θηλασμός λειτουργεί προστατευτικά ενώ τονίζεται πως τα μωρά που έχουν τραφεί αποκλειστικά με θηλασμό, εμφανίζουν υγιέστερη λειτουργία καρδιάς σε σχέση με τα μωρά που έχουν τραφεί μόνο με έτοιμο βρεφικό γάλα.

Πάντως και η συνδυαστική διατροφή με θηλασμό και έτοιμο γάλα, υπήρξαν θετικά στοιχεία, ειδικά στα παιδιά στα οποία ο θηλασμός υπερτερούσε.

«Ακόμη και το καλύτερο βρεφικό γάλα δεν περιέχει ορισμένους παράγοντες ανάπτυξης, ένζυμα και αντισώματα, που υπάρχουν στο γάλα του θηλασμού», δήλωσε ο δρ. Adam Lewandowski .

Ο θηλασμός έχει συνδεθεί με διάφορα θετικά οφέλη στην υγεία των παιδιών, σε όλη τους τη ζωή, μεταξύ τους: η μείωση του κινδύνου εμφάνισης του συνδρόμου αιφνίδιο θανάτου, της λευχαιμίας ή την κατάθλιψης ως ενήλικες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i