Ώρα ύπνου: Θέλεις να την αλλάξεις αλλά δυσκολεύεσαι; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν

Είναι εύκολο να αλλάξεις την ώρα του ύπνου στο παιδί; Ναι, αν ξέρεις τους τρόπους!

παιδικός ύπνος

Από τη Μαίρη Λαγού - Πατρικίου, σύμβουλος παιδικής ηλικίας, διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλο ύπνου, μέλος του IACSC (babysleep.gr)

Ήμασταν όλοι λίγο πιο ευέλικτοι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβρη, ωστόσο, σίγουρα θα θέλεις να αλλάξεις στο πρόγραμμα σου την ώρα που πάτε όλοι για ύπνο, ειδικά τώρα που η επιστροφή στο σχολείο δεν θα είναι όπως κάθε άλλη σχολική χρονιά.

Με τις ανησυχίες, τις αβεβαιότητες, τις ανάγκες της δικής σου οικογένειας, οι περισσότεροι από εμάς είναι λίγο αγχωμένοι με την επιστροφή των παιδιών μας στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας.

Το έχεις ακούσει.. ο ύπνος βοηθά όταν είσαι σε στρες. Έτσι, ό, τι κι αν είναι μπροστά - μαθήματα μέσα στην τάξη, εικονική εκπαίδευση ή υβριδικό μοντέλο, αν είσαι ξεκούραστος μπορείς να αντιμετωπίσεις τις επικείμενες προκλήσεις.

Τι μπορείς να κάνεις όταν προκύψει δυσκολία;

1. Κάνε μια οικογενειακή συνάντηση, μίλησε για τις προκλήσεις και τις προσδοκίες για ύπνο. Αναπτύξτε μαζί ορισμένους κανόνες οικογενειακού ύπνου και ένα σχέδιο για να τους επιτύχετε. Δημιούργησε ένα οπτικό πρόγραμμα για τη ρουτίνα ύπνου και μαζί συμφωνήστε στα βήματα.

2. Κοίταξε το πρόγραμμά, κοιμάστε όλοι αρκετά; Μπορείς να ξεκινήσεις νωρίτερα τον ύπνο;

3. Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιά αναπνοή, γιόγκα ή οραματισμό για να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό μετά από μια κουραστική μέρα.

4. Διασφάλισε ότι η τεχνολογία δεν επηρεάζει τον ύπνο. Συνήθως δεν συνιστώ μπλε οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν από το κρεβάτι. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά θέλεις να διασφαλίσεις ότι δεν παρακολουθεί παραστάσεις ή παίζει παιχνίδια που είναι πολύ διεγερτικά, ώστε να επηρεαστεί η ποιότητα ύπνου ή ακόμα και να προκληθούν ακόμη και νυχτερινές αφυπνίσεις.

5. Δοκίμασε ένα ρολόι ή εκπαιδευτικό ξυπνητήρι για να βοηθήσεις το παιδί να καταλάβει το χρόνο και να παραμείνει στο κρεβάτι μέχρι μια καθορισμένη ώρα ή έως ότου ξημερώσει.

Παρέμεινε σ 'αυτό!

Η συνέπεια μετράει

Να θυμάσαι ότι η συνέπεια είναι το παν, κάντε μια συνάντηση και όρισε αυτά τα όρια και ακολούθησέ τα. Ο υγιεινός ύπνος και η ρουτίνα ύπνου μπορεί μερικές φορές να χαθούν στην ένταση των πολυάσχολων ημερών. Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα κάθε μέρα, έχε οπτικά βοηθήματα για να θυμούνται όλοι τη ρουτίνα και τους κανόνες ύπνου. Τέλος, βεβαιώσου πως το πρόγραμμα του παιδιού ολοκληρώνεται αρκετή ώρα πριν από την κατάκλιση ώστε να έχει ικανοποιητικό χρόνο να χαλαρώσει στο σπίτι και να κοιμηθεί ευκολότερα.

• Εάν έχει επιπλέον δραστηριότητες, προγραμμάτισε τις προσεκτικά. Μην έχει κάτι κάθε βράδυ και προσπάθησε κάνετε μαζί δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα όπου οι σχολικές μέρες δεν θα επηρεαστούν.

• Πρόσεξε για ενδείξεις ότι το παιδί μπορεί να είναι υπερβολικά κουρασμένο ή / και υπερβολικά απασχολημένο. Κάνε τακτικά check-in μαζί του για να δεις πώς αισθάνεται και πώς πηγαίνει ο ύπνος του.

Διάβασε επίσης: Μάσκα στα παιδιά στο σχολείο: Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας να τη συνηθίσει;

Διάβασε επίσης: Η μάσκα προστατεύει μόνο τους άλλους ή και εμάς; Χειρουργική ή υφασμάτινη; Δες εδώ δύο σημαντικές απαντήσεις

The Mamagers Update

Κανόνες για την αποτελεσματική οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών

Οι έγκυες που προσβάλλονται από Covid-19 είναι πιθανότερο να γεννήσουν πρόωρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i