Παιδί στην παραλία: Ένας απέραντος... παιδότοπος

Το πιο ευτυχισμένο παιδί αυτή την εποχή, είναι το παιδί στην παραλία! Κανόνας και αξίωμα που ξέρουμε καλά όλες οι μαμάδες.

παιδιά παραλία διακοπές καλοκαίρι pixdeluxe

Άφησε ένα παιδί στην παραλία, και έχεις ένα ευτυχισμένο παιδί. Και ένα παιδί που θα φάει πιο εύκολα το φαγητό του και που θα κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ, να συμπληρώσω από πείρα. Αυτό όμως δεν το λέμε μόνο εμείς οι μαμάδες, το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

Παιδί στην παραλία: Ώρες χαράς

Για τα περισσότερα παιδιά, η επαφή με τη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να εξασφαλίσει ένα ιδανικό περιβάλλον ερεθισμάτων για να κατακτήσει το παιδί δεξιότητες, όπως συμφωνούν οι αναπτυξιολόγοι. Τα παιδιά έχουν εξάλλου την ικανότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο. Ένα κοχυλάκι στην παλάμη του χεριού μπορεί να μοιάζει με πραγματικό θησαυρό για το παιδί που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του.

Βιολογική εκτόνωση

Το παιχνίδι στην παραλία έχει το χαρακτηριστικό της ψυχαγωγίας, καθώς ικανοποιεί την ανάγκη του παιδιού για ελεύθερη δράση. Εκτός όμως από την ψυχαγωγία, έχει και γενικότερα βιολογικό σκοπό, γιατί ικανοποιεί την ανάγκη του παιδιού για κίνηση, περιπέτεια, πειραματισμό, εκτόνωση.

Ψυχική ισορροπία και πλατιά χαμόγελα

Η επαφή με «το μεγάλο και ευρύτερο» προκαλεί ένα ψυχικό «άνοιγμα» στο παιδί που το φέρνει σε ψυχική ισορροπία. Η επαφή, απ’ την άλλη, με τα στοιχεία της φύσης, με το νερό, την άμμο ή τα βότσαλα και το φως του ήλιου ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι βλέπουμε τα χλωμά και συχνά κατσουφιασμένα προσωπάκια των παιδιών μας, που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι κλεισμένα σε διαμερίσματα και αίθουσες διδασκαλίας, γρήγορα να λάμπουν από χαρά και ευτυχία καθώς τρέχουν ξυπόλυτα στην παραλία και κολυμπούν στη θάλασσα.

The Mamagers Update

5 συχνά λάθη που κάνουμε ως γονείς σχετικά με την αντηλιακή προστασία των παιδιών μας

Το κλάμα του μωρού | Δοκιμάστε την «προσέγγιση της Καραϊβικής»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i