Πώς θα γίνεις περισσότερο παραγωγική χωρίς κόπο;

Οι συμβουλές των επιτυχημένων για παραγωγικότητα χωρίς κόπο.

γραφείο δουλειά nortonrsx

Χρειάζεσαι μερικές συμβουλές για να πάρει... μπρος η παραγωγικότητά σου; Διάβασε παρακάτω.

1. Εφαρμόζουν επιλεκτική τελειομανία

Το να είσαι τελειομανής δεν είναι απαραίτητα κακό – συχνά είναι ένα προσόν που εκτιμάται στους επαγγελματίες, λέει ο Dr. Pozen λέκτορας διοίκησης επιχειρήσεων στο Harvard Business School. Μπορεί όμως να σου γυρίσει μπούμερανγκ όταν είσαι τελειομανής με τα πράγματα που δεν είναι απαραίτητο να γίνονται τέλεια. Προσπάθησε στο μέλλον να κάνεις καλύτερες επιλογές ως προς το τι αξίζει την απόλυτη προσοχή και το χρόνο σου και τι όχι...

2. Είναι επιμελείς (αλλά όχι υπερβολικά)

Οι επιμελείς άνθρωποι -εκείνοι δηλαδή που είναι πειθαρχημένοι, αξιόπιστοι, οργανωμένοι και εστιασμένοι στο στόχο- είναι κάποιοι από τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους, λέει ο Adam Grant, καθηγητής management στο Wharton School στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και συγγραφέας του "Give and Take: A Revolutionary Approach to Success". Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο όπου το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα. Φρόντισε να δείχνεις την επιμέλεια και τα άλλα σου θετικά χαρακτηριστικά στις υποχρεώσεις όπου πραγματικά αξίζουν και μην σπαταλάς χρόνο και φαιά ουσία εκεί όπου μπορείς να ολοκληρώσεις μια εργασία απλά, εύκολα και γρήγορα.

3. Δεν πιέζονται για να «είναι παραγωγικοί»

«Αν ο στόχος σου είναι να είσαι παραγωγική, μην εστιάζεις σε αυτό το στόχο», λέει ο Grant. «Δεν σε εμψυχώνει αρκετά. Ποιος ενθουσιάζεται με την καταναγκαστική σκέψη ότι πρέπει να τελειώσει άλλη μια υποχρέωση σήμερα; Αντίθετα, προτείνει να εμπνευστείς από το λόγο για τον οποίο θέλεις να ολοκληρώσεις μια ακόμη υποχρέωση, είτε αυτός είναι για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, είτε για να φανείς πιο συνεπής στη δουλειά σου είτε για να στηρίξεις μια συνάδελφο που χρειάζεται βοήθεια».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i