Οι πιο πιθανές ερωτήσεις που θα ακούσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Πέντε εργοδότες και CEO μεγάλων εταιρειών στη Βρετανία αποκαλύπτουν τις ερωτήσεις που συνήθως κάνουν σε μια συνέντευξη και ποιες απαντήσεις τους εντυπωσίασαν.

shutterstock-331290323_3bqc

Οι συνεντεύξεις για δουλειά, που αν είσαι τυχερός και μπορείς ακόμα να κάνεις τέτοιες στην Ελλάδα της κρίσης, θεωρούνται στο μυαλό κάποιων ως «ναρκοπέδιο». Το άγχος είναι μεγάλο, οι περισσότεροι κάθονται από μισή έως μια ώρα και ελπίζουν να τελειώσει σύντομα αυτό το μαρτύριο αγωνίας, ελπίζοντας ότι οι απαντήσεις που έδωσαν θα χαρίσουν την πολυπόθητη θέση εργασίας.

Επειδή όμως στην εύρεση εργασίας όλα παίζουν το ρόλο τους, από τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, τους τρόπους μέχρι τη συνέντευξη και τη γλώσσα του σώματος, πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος αν θες να σε ξανακαλέσουν για καλό σκοπό.

Πέντε εργοδότες και CEO μεγάλων εταιρειών στη Βρετανία αποκαλύπτουν τις ερωτήσεις που συνήθως κάνουν σε μια συνέντευξη και ποιες απαντήσεις τους εντυπωσίασαν.

Έχουμε αρκετούς καλούς υποψήφιους γι' αυτή τη θέση. Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να επιλέξουμε εσένα;

«Αυτό που ψάχνουμε εδώ είναι μια υπενθύμιση ότι ο αιτών ταιριάζει καλά με την αρχική περιγραφή στην αγγελία εργασίας, ότι έχει ξεπεράσει τυχόν αντιρρήσεις ή σημεία που δεν ταιριάζουν με αυτή την περιγραφή και ότι το πάθος και η προσωπικότητα του είναι πιο πάνω απ' αυτά. Επίσης περιμένουμε από κάποιο υποψήφιο να έχει ψάξει για εμάς και να είναι σε θέση να μας πει κάποια πράγματα για την εταιρεία μας και γιατί πιστεύει ότι του ταιριάζουμε.

shutterstock_531206140

Θέλουμε κάποιον που να μπορεί να κάνει τη δουλειά, να είναι πρόθυμος να μάθει, να έχει ομαδικό πνεύμα και μια προσωπικότητα που να μας αρέσει να δουλέψουμε μαζί του. Να είναι αυθεντικός, θετικός, ζεστός και να έχει αυτοπεποίθηση χωρίς να το επιδεικνύει. Αυτό είναι καλό να τονιστεί στο τέλος της συνέντευξης.

Πάντα σέβομαι κάποιον που έχει την ήρεμη αυτοπεποίθηση να ρωτήσει αν υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία ανησυχώ ή νιώθω ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά. Αν είμαι ειλικρινής μαζί τους είτε ξεπερνούν τις ενστάσεις μου είτε δεν θα απογοητευτούν και πολύ αν δεν πάρουν τη δουλειά.

Διάβασε περισσότερες ερωτήσεις στο askmen.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i