Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού πατέρα κατά την άποψη των γυναικών;

Τα 3 χαρακτηριστικά του ιδανικού πατέρα κατά την άποψη των μαμάδων

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού πατέρα κατά την άποψη των γυναικών;

Τον ονειρεύονται τέλειο, αλλά συμβιβάζονται και με το να μην είναι. Τον θέλουν ταυτόχρονα και καλό γονιό και καλό εραστή, και επιεική και απαιτητικό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού πατέρα κατά την άποψη των γυναικών; Η Nicole Prieur, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια, μας αποκαλύπτει τις προσδοκίες τους.

Να δείχνει αυστηρότητα

«Τα τελευταία έξι με οχτώ χρόνια, βλέπω τις νέες γυναίκες να εξελίσσονται σε σχέση με το τι αντιπροσωπεύει ο καλός πατέρας για εκείνες.

Παλιότερα, περίμεναν από εκείνον να είναι κάτι σαν βοηθός τους, να είναι δηλαδή ικανός να τις υποκαταστήσει στο ρόλο τους ως μητέρων, αλλά και στις δουλειές του σπιτιού, και υπέφεραν πολύ από το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο αφοσιωμένος – όσο εκείνες θα ήθελαν- σε αυτούς τους ρόλους. Άκουγα πολύ συχνά: «Τα κάνω όλα μόνη μου. Εκείνος παίζει.»

Σήμερα, παρόλο που εκτιμούν ιδιαίτερα τη βοήθειά του, δέχονται ότι ο ρόλος του είναι διαφορετικός από τον δικό τους. Αυτό δε σημαίνει ότι θεωρούν τις οικιακές εργασίες ως αποκλειστική τους αρμοδιότητα, αλλά πιστεύουν ότι δική του δουλειά είναι να δείχνει αυστηρότητα. Έχουν μια κάπως παράδοξη στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα: την ίδια στιγμή που του ζητάνε να επιβληθεί στα παιδιά, πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να γίνει με τον δικό τους τρόπο [ενν. με τον τρόπο των μητέρων].

Συχνά του επιρρίπτουν το ότι είναι πολύ υποχωρητικός, ότι «καταθέτει τα όπλα» πολύ εύκολα ή ότι είναι υπερβολικά σκληρός. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι δεν του αφήνουν τον χώρο που πρέπει για να γίνει ο πατέρας που εκείνες επιθυμούν…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i