Ποιες βασικές αρχές είναι καλό να έχουμε διδάξει στο παιδί μας πριν το νηπιαγωγείο

Τι θα μπορούσε να γνωρίζει ήδη ένα παιδί, πριν την είσοδο του στο νηπιαγωγείο

Ποιες βασικές αρχές είναι καλό να έχουμε διδάξει στο παιδί μας πριν το νηπιαγωγείο

Τι θα μπορούσε να γνωρίζει ήδη ένα παιδί, πριν την είσοδο του στο νηπιαγωγείο, όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητάς του, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πάντα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών της προσχολικης ηλικίας.

Πολλές φορές μάλιστα το ζήτημα αυτό συμβαίνει να γίνεται και σημείο αιχμής στις συζητήσεις στους οικογενειακούς και εκπαιδευτικούς κύκλους, καθώς πολλά από αυτά που εμείς οι εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι ένα παιδί θα πρέπει να τα γνωρίζει μέσα από την επαφή του με τον οικογενειακό του περίγυρο, οι γονείς θεωρούν ότι αναλογούν στις υποχρεώσεις του σχολικού περιβάλλοντος για να καλλιεργηθούν στα παιδιά, ή/και το αντίθετο!

Ας καταθέσω λοιπόν και τη δική μου άποψη επί του θέματος, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία (ως εκπαιδευτικός και μητέρα), σχετικά με το τί αναλογεί στην οικογένεια να έχει καλλιεργήσει στο παιδί πριν την είσοδό του στο νηπιαγωγείο. Απλά πράγματα. Εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i