Πώς μέσα από τις διακοπές σου θα βοηθήσεις τον εαυτό σου επαγγελματικά

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αυτό το καλοκαίρι.

Πώς μέσα από τις διακοπές σου θα βοηθήσεις τον εαυτό σου επαγγελματικά

«Αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές θα κάτσω να σκεφτώ, να τα βρω με τον εαυτό μου και να βάλω κάποιους στόχους». Όλοι κατά καιρούς το έχουν πει και ενδεχομένως αρκετοί να το έχουν εφαρμόσει. Είτε ξαπλωμένοι στην ξαπλώστρα της παραλίας είτε απολαμβάνοντας κάπου αλλού τη ραστώνη και παράλληλα αναλογιζόμαστε τι θα θέλαμε και τι πρέπει να κάνουμε για προχωρήσουμε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Ορίστε λοιπόν οι 4 σημαντικότερες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, σχετικά με την επαγγελματική σου πορεία.

Είμαι ευτυχισμένη στη δουλειά μου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνει κάποιος στο εαυτό του σε εβδομαδιαία ή ακόμη και σε καθημερινή βάση. Ειδικά μετά από ημέρες στο γραφείο γεμάτες ένταση. Στις διακοπές σου όμως είσαι αρκετά πιο χαλαρή και άνετη για να αναρωτηθείς: Με κάνει ευτυχισμένη η εργασία μου; Εκπληρώνω τους σκοπούς μου μέσα από αυτήν;

Έχεις τον χρόνο και την ψυχική ηρεμία για να κάνεις την ανασκόπησή σου στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά κυρίως να διαπιστώσεις αν είσαι ικανοποιημένη που μετά τις διακοπές θέλεις όντως να γυρίσεις στο μέρος όπου εργάζεσαι ή είσαι αποφασισμένη να κυνηγήσεις κάποια άλλη προοπτική.

Πού βαδίζω επαγγελματικά;

Μια από τις πιο επικίνδυνες ερωτήσεις που σου κάνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι το περίφημο «Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;». Πολλοί δυσκολεύονται να απαντήσουν γιατί πραγματικά δεν έχουν ιδέα. Κάτι που είναι απολύτως κατανοητό. Είναι δύσκολο να κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί οι συνθήκες αλλάζουν εύκολα, οι στόχοι αλλάζουν, οι κλάδοι εξελίσσονται και γενικότερα τα πράγματα δεν είναι σταθερά. Ένα από τα ερωτήματα που θα σου έρθουν στο μυαλό λοιπόν είναι αυτό ακριβώς, ειδικά σε συνδυασμό με εκείνες τις ικανότητες που πιστεύεις πως πρέπει να αποκτήσεις για να εξελιχθείς περαιτέρω.

Δες τις άλλες δύο στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i