Πώς θα μάθεις να ξεγλιστράς από τις άβολες ερωτήσεις

Μικρά κόλπα επικοινωνίας για να μην έρχεσαι ποτέ σε δύσκολη θέση.

Πώς θα μάθεις να ξεγλιστράς από τις άβολες ερωτήσεις

Παλιά μου τέχνη κόσκινο κυρίως για τους πολιτικούς, το να μπορείς να ξεγλιστράς από ερωτήσεις που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση είναι πραγματικά προσόν. Αν όχι πάντα, τουλάχιστον κάποιες φορές που δεν γνωρίζεις την απάντηση και θες να αποφύγεις το ντρόπιασμα.

Είτε το θες είτε όχι, θα κληθείς να απαντήσεις σε αρκετές δυσάρεστες ερωτήσεις από εργοδότες, φίλους, ξένους ή μέλη της οικογένειάς σου. Μπορεί και απ’ τη σύντροφό σου, που ας μη γελιόμαστε θα επιμείνει. Παρόλο που κάποιες απ’ αυτές είναι πολύ σημαντικές και απαιτούν απάντηση, τις περισσότερες είναι καλύτερα να τις αποφύγεις. Για το δικό σου καλό και ψυχική ισορροπία.

Παρακάτω θα δεις έξι τρόπους που μπορούν να σε βγάλουν απ’ τη δύσκολη θέση.

Δείξε αδιαφορία

Αυτή η τεχνική είναι η πλέον αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει απλά να σε προκαλέσει ή βγάζει επιθετικότητα προς το πρόσωπό σου. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα να σιωπήσεις, όσο κι αν βράζεις μέσα σου, ή απλά να απαντήσεις με γενικότητες. Το μυστικό είναι να μην του κάνεις τη χάρη να μπεις σε λεπτομέρειες. Αν το κάνεις σωστά, το άλλο πρόσωπο θα νιώσει ότι απέτυχε εντελώς τον σκοπό του αφού περίμενε μια διαφορετική αντίδραση από σένα.

Αγνόησε τη βασική ερώτηση

Αν η άλλη πλευρά σου κάνει πολλές ερωτήσεις, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την πιο απλή και ανώδυνη να απαντήσεις, μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, με πολύ συναισθηματικό τρόπο. Το κλειδί είναι να διαλέξεις εκείνη την ερώτηση που μπορείς να απαντήσεις έτσι ώστε να στρέψεις την προσοχή μακριά από εκείνη που σε ενοχλεί. Αν το κάνεις σωστά θα αποφύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας, χωρίς απαραίτητα να το καταλάβει ο άλλος εκείνη τη στιγμή.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i