Πώς θα πάρεις τον μισθό που θέλεις;

Ακολούθησε τις παρακάτω τακτικές για να διεκδικήσεις με επιτυχία τα χρήματα που επιθυμείς.

serious-professional-female-advisor-consulting-client-at-meeting-picture-id1085713886

Οι διαπραγματεύσεις για τον μισθό σου σε μια νέα θέση μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση. Δεν θέλεις να ζητήσεις τόσο πολλά που να βγεις εκτός «παιχνιδιού». Από την άλλη, είναι σημαντικό να πληρώνεσαι όσο αξίζεις και να μη νιώθεις πως ο εργοδότης σου σε εκμεταλλεύεται. Επιπλέον, εφόσον δεχτείς τη δουλειά θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως κερδίζεις αρκετά χρήματα, ώστε να μπορείς να καλύπτεις τα έξοδα επιβίωσής σου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαπραγματευτείς τον μισθό σου; Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν να διεκδικήσεις ένα ικανοποιητικό ποσό για να σε κάνει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, και να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις εξωτερικές υποχρεώσεις σου.

Κάνε υπομονή

Όταν σε καλούν σε συνέντευξη για μια νέα θέση και θέλεις να συζητήσεις το θέμα του μισθού, κάνε υπομονή. Μη θίξεις εσύ πρώτη το θέμα, περίμενε να το κάνει ο υπεύθυνος της εταιρίας. Αν σε ρωτήσει πόσα χρήματα θα ήθελες, πες πως είσαι ανοιχτή σε προτάσεις με βάση τη θέση και τις ευθύνες της συγκεκριμένης δουλειάς.

Εκτίμησε την προσφορά

Όταν έχεις μια προσφορά εργασίας, εκτίμησέ την προσεκτικά – ο βασικός μισθός δεν είναι  ο μοναδικός παράγοντας. Μπορεί να υπάρχει προμήθεια, μπόνους, προβλεπόμενη αύξηση, καθώς και προνόμια, ευέλικτο ωράριο και ευκαιρίες ανέλιξης.

Σκέψου την αντιπρότασή σου

Εάν η θέση και οι ευθύνες της πιστεύεις πως δεν αντιστοιχούν στον μισθό που σου προτείνεται μπορείς να ζητήσεις μια επόμενη συνάντηση για να συζητήσεις την αντιπρότασή σου. Βεβαιώσου πως έχεις επιχειρήματα για όσα θα πεις και πως τα χρήματα που θα ζητήσεις είναι μέσα στα πλαίσια των αμοιβών που δίνονται για τη συγκεκριμένη θέση.

Μάθε τι αξίζεις

Αυτό είναι προαπαιτούμενο για τα προηγούμενα! Αφιέρωσε λίγο χρόνο, ρώτησε φίλους και γνωστούς, και μάθε ποιες είναι οι αμοιβές αυτή την περίοδο για τη θέση που σου προτείνεται.

Μη βιάζεσαι

Όταν έχεις το πρώτο ραντεβού για δουλειά και σου προτείνεται ένας μισθός, μη βιαστείς να απαντήσεις θετικά ή αρνητικά. Ρώτησε τον εργοδότη τυχόν απορίες που έχεις για τη θέση και τις υποχρεώσεις της και ζήτησε λίγο χρόνο (1-2 μέρες) για να απαντήσεις. Ο εργοδότης θα προτιμήσει αυτή τη μικρή αναβολή σε σχέση με το αν γινόταν αμέσως η πρόσληψη κι εσύ δήλωνες την παραίτηση σου τον επόμενο μήνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i