Πώς το ιδιωτικό σχολείο μού χάρισε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου

Τα διλήμματα και τα ερωτηματικά για κάθε γονιό που πάει το παιδί του στο δημοτικό, και ειδικά στις πρώτες τάξεις, είναι πολλά.

Πώς το ιδιωτικό σχολείο μού χάρισε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου

Το να έχεις παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό δεν είναι τόσο απλό. Πολλοί γονείς που έχουν παιδιά προνηπιακής ηλικίας ίσως να θεωρούν ότι αυτό που λέω είναι υπερβολικό, καθώς φαντάζονται ότι τα «δύσκολα» έρχονται στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Τίποτα δεν είναι εύκολο είναι η αλήθεια, ωστόσο το δημοτικό θα έλεγα πως είναι ο προπομπός του παιδιού στη λογική του σχολείου, του διαβάσματος, του «ξυπνάω νωρίς», του προγραμματισμού. Τα διλήμματα και τα ερωτηματικά για κάθε γονιό που πάει το παιδί του στο δημοτικό, και ειδικά στις πρώτες τάξεις, είναι πολλά. Βρίσκεσαι πάντα σε ένα δίλημμα αν θα πρέπει να πιέσεις το παιδί σου να διαβάσει ή να το αφήσεις να παίζει, γιατί «αν δεν παίξει τώρα πότε θα το κάνει;».

Από την άλλη, θες να ακολουθήσει κάποια δραστηριότητα που θα το ευχαριστεί που θα το τονώνει και θα το διασκεδάζει χωρίς όμως να κουράζεται και να του πέφτουν πολλά μαζεμένα. Σε όλα αυτά, σχολείο και δραστηριότητες, έρχεται να προστεθεί και ο περίφημος ποιοτικός χρόνος με τη μαμά και τον μπαμπά…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i