4 συμβουλές για να γίνεις καλύτερο αφεντικό

Πώς θα γίνεις καλύτερη leader στη δουλειά; Ακολούθησε αυτά τα expert tips.

thoughtful-businesswoman-looking-away-picture-id934661982

Η Roberta Matuson, συγγραφέας του Suddenly in Charge και πρόεδρος της εταιρείας Human Resource Solutions, προτείνει να προσθέσεις αυτά τα διοικητικά καθήκοντα σε αυτά που ήδη έχεις:

1. Συναναστρέψου με τους ανωτέρους σου

Αφιέρωσε χρόνο για να αναπτύξεις τις σχέσεις σου με τους δικούς σου προϊσταμένους, ώστε να έχεις το πλεονέκτημα όταν χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια. «Όταν έχεις ισχυρούς δεσμούς με τους υψηλά ιστάμενους, αυξάνονται οι πιθανότητες να σου παραχωρήσουν περισσότερα χρήματα για να προσλάβεις και να κρατήσεις υπαλλήλους, καθώς και για να αγοράσεις εργαλεία που θα βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον», επισημαίνει η Roberta Matuson.

2. Γίνε μακρο-manager

«Όταν εμπλέκεσαι υπερβολικά στα καθημερινά καθήκοντα των υπαλλήλων σου, τους στέλνεις ένα μήνυμα δυσπιστίας, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεσαι να επικεντρωθείς στα δικά σου καθήκοντα» τονίζει η συγγραφέας. Είναι καλύτερα να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι περιμένεις όταν αναθέτεις νέα projects και να κανονίζεις εβδομαδιαίες συσκέψεις για να ελέγχεις τη ροή της εργασίας και να αντιμετωπίζεις τυχόν προβλήματα.

3. Χειρίσου σοφά την ισχύ σου

Αντιμετώπισε δίκαια τους υπαλλήλους σου για να κερδίσεις το σεβασμό τους. «Διατήρησε μια σταθερή στάση με τη σωστή συμπεριφορά και μην προσπαθείς να τους κερδίσεις παίζοντάς το κολλητή σε όλους» γράφει η Roberta Matuson. «Όταν γίνονται λάθη, έκφρασε αμέσως τις ανησυχίες σου χωρίς να φωνάζεις ή να μιλάς υποτιμητικά και αντιστάσου στον πειρασμό να τις φέρεις με το μαλακό. Στα λάθη χρειάζεται άμεση επέμβαση».

Διάβασε επίσης: Έκανες λάθος στη δουλειά; Ιδού τι πρέπει να πεις

4. Αντάμειψε την καλή δουλειά

«Αναγνώρισε τα επαγγελματικά επιτεύγματα επαινώντας τους υπαλλήλους που τα κατάφεραν σε μια σύσκεψη στην οποία συμμετέχει όλο το προσωπικό ή με σχετικό e-mail προς όλους», σημειώνει η συγγραφέας και προσθέτει: «Η θετική υποστήριξη αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το ηθικό των υπαλλήλων, τους κάνει να νιώθουν ότι η δουλειά τους χαίρει εκτίμησης και τους δίνει κίνητρα να εργαστούν πιο σκληρά και να διακριθούν στη δουλειά τους».

Διάβασε επίσης: Δε μου αρέσει η δουλειά μου! Η life coach δείχνει το δρόμο αν νιώθεις ότι έχεις κολλήσει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i