Πώς θα διαπρέψεις στη δουλειά σου!

3 κορυφαία tips για να γίνεις ακόμα καλύτερη!

douleia-kalyteri-tips

Για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια της Oprah Winfrey, «Κάνε αυτό που πρέπει, μέχρι να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις». Εάν είσαι τυχερή και έχεις μια δουλειά που αγαπάς (ζήτω!), πιθανότατα ήδη διαπρέπεις σε αυτήν. Αν όμως ανήκεις στην πλειοψηφία των ανθρώπων, μπορεί να μη λατρεύεις κάθε στιγμή της δουλειάς σου! Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να την «ξεπετάς».

Αποφάσισε πως η φετινή σου αποστολή θα είναι να γίνεις η καλύτερη υπάλληλος στο γραφείο. Διάβασε τη συνέχεια για να ανακαλύψεις τους καλύτερους τρόπους για να διαπρέψεις στο περιβάλλον του γραφείου και να πάρεις όσο το δυνατό νωρίτερα προαγωγή.

Ξύπνησε το παιδί μέσα σου και άφησε την περιέργειά σου να λάμψει

Οι ερωτήσεις στο χώρο εργασίας δείχνουν πως παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά σου και είσαι δεσμευμένη στη μεγάλη εικόνα. Ξεκίνα θέτοντας πιο γενικές ερωτήσεις, π.χ. πώς, τι, πότε και γιατί.

Αν σου πουν να αρχίσεις να κάνεις κάτι διαφορετικά, ρώτησε τον προϊστάμενό σου για τη λογική πίσω από αυτή την απόφαση. Δεν θέλεις να ακολουθείς απλά εντολές – θέλεις να καταλάβεις γιατί σου έδωσε αυτές τις εντολές το αφεντικό σου. quote-work

Δεν έχεις γεννηθεί με δημιουργικές ιδέες. Τις σκέφτεσαι

Άρχισε να μαθαίνεις για το αντικείμενό σου και άλλα αντικείμενα εργασίας από τα οποία μπορείς να πάρεις χρήσιμη γνώση. Κατανόησε το μικροπεριβάλλον της εταιρίας σου και τον ανταγωνισμό και χρησιμοποίησε τη γνώση που θα αποκομίσεις για να κάνεις ένα brainstorming σε διάφορες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σκεφτείς μια εξαιρετική ιδέα είναι να προσποιηθείς ότι σχεδιάζεις ένα «προϊόν» από το μηδέν, σε αντίθεση να προσπαθήσεις να σκεφτείς κάτι παραπάνω από τα χαρακτηριστικά που ήδη διαθέτει. Για παράδειγμα, εάν νιώθεις πως η εργασιακή ροή της εταιρίας σου δεν είναι αποτελεσματική, ειδικά στο τμήμα σου, φαντάσου πώς θα μπορούσες να την ανασχεδιάσεις από την αρχή.

Είτε αληθεύει είτε όχι, οι οργανωμένοι άνθρωποι φαίνονται ως πολύ πιο ικανοί από τους λιγότερο οργανωμένους συναδέλφους τους

Το μυστικό της οργάνωσης είναι η απλότητα. Τα περίπλοκα συστήματα είναι πιο εύκολο να τα αγνοήσεις. Έχε το γραφείο σου καθαρό, απλό και έτοιμο για όλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i