The Meet Market Sunday for Kids & Families - Τώρα ξέρεις τι να κάνεις την Κυριακή με τα παιδιά!

Να μια καλή ιδέα για κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά! Ραντεβού στο The Meet Market Sunday for Kids & Families, μια γιορτή νομαδικής αγοράς για μικρούς και μεγάλους με τοπικά προϊόντα, διαδραστικά παιχνίδια, dj sets και θετική ενέργεια.

παιδί κηπουρική παιχνίδι φύση LeManna

Αυτή την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Αρίστη στο Χαλάνδρι, θα λειτουργήσει το δεύτερο The Meet Market Sunday for Kids & Families. Πρόκειται, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, για μια γιορτή νομαδικής αγοράς για παιδιά και οικογένειες με τοπικά προϊόντα, διαδραστικά παιχνίδια, dj sets και θετική ενέργεια.

Θα είναι μια μέρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, γεμάτη εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα φέρουν μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στη φύση και στην αφθονία που μας προσφέρει απλόχερα το φθινόπωρο. Επιπλέον, στο χώρο θα λειτουργούν 15 περίπτερα τοπικών και ανεξάρτητων ελληνικών επιχειρήσεων, με κατεύθυνση προς το παιδί και την οικογένεια, dj sets, νόστιμα και υγιεινά σνακ και κάθε λογής δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Παιδί και τάμπλετ: Πότε να του δώσεις τάμπλετ; Πότε είναι κατάχρηση;

9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά από την καισαρική τομή

Παιδικές Δραστηριότητες

12:00 – 13:30: Τρώγεται μια ιστορία;

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών

Ομάδα 12 ατόμων

Τι γίνεται όταν τα παραμύθια συναντάνε το παιχνίδι και την μαγειρική; Οι lactus-pactus ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο. Εκεί, τα παιδιά εκφράζονται, συνεργάζονται, επικοινωνούν, απελευθερώνουν τη φαντασία τους και.... μαγειρεύουν! Με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι και τη μαγειρική τα παιδιά καλλιεργούν μια σειρά δεξιοτήτων που ενισχύουν την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Μέσα από παραμύθια, αυτοσχεδιασμούς, αισθητηριακά παιχνίδια και συνταγές μαγειρικής τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τη ψυχοκινητική τους έκφραση και οξύνουν την κρίση τους.

14:00 – 15:30: Αχ και να ήμουν μια μέρα κηπουρός!

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10.

Ομάδα 15 ατόμων

Ένα διαδραστικό εργαστήρι στο βιολογικό λαχανόκηπο του Κτήματος Αρίστη. Εκεί τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και βοηθούν στις εποχιακές καλλιεργητικές εργασίες του κτήματος.

Φροντίζουν τον λαχανόκηπο, φυτεύουν το δικό τους φυντάνι το οποίο και παίρνουν μαζί τους φεύγοντας. Επωμίζονται έτσι την ευθύνη για τη φροντίδα και το μεγάλωμά του, κάνοντας έτσι την αρχή για να αναπτύξουν μια σχέση αμοιβαιότητας με τη διατροφή τους.

16:00 – 17:00 και 17:00 – 18:00: Ενδυνάμωση συνεργατικότητας και Παιχνίδια συντονισμού και επικοινωνίας

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών

Ομάδα 20 ατόμων

Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών και κλασσικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν μέχρι και σήμερα τα παιδιά. Σκυταλοδρομία, τσουβαλοδρομία και πολλά ακόμα διαδραστικά παιχνίδια!. Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν νέες μνήμες με φόντο το πράσινο, ενώ οι γονείς θα ανακαλέσουν τις δικές τους από την παιδική τους ηλικία.

11:00 – 13:00, 13:30 – 15:00 και 16:00-18:00: Face Painting από την Σταματία Μαυρίκου

Τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων γίνονται καμβάς ζωγραφικής για πολύχρωμα σχέδια αγαπημένων θεμάτων με glitter και πολλή φαντασία! Ζωγραφική προσώπου (face painting) για μικρούς αλλά και για μεγάλους, με αγάπη για τα παιδιά και την τέχνη.

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους

The Art of Braids από την Όλγα Ιωαννάκου

Ελάτε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας πλεξούδες με σχέδια

Κόστος/πλεξούδα 5€

11:00 – 18:00

Δείτε εδώ πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε στο Κτήμα Αρίστη και για τις δραστηριότητες της ημέρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i