Πώς θα γίνω πλούσια; Aυτά είναι τα 4 κοινά των εκατομμυριούχων σύμφωνα με έρευνες

Τα έχεις; Ξέρεις τι να κάνεις για να γίνεις πλούσια;

ekatommyriouxos-default-12

Τι κάνουν διαφορετικά οι εκατομμυριούχοι; Δουλεύουν περισσότερες ώρες; Διαθέτουν υψηλότερο IQ; Ή ήταν απλώς τυχεροί; Για το βιβλίο τους The Millionaire Mind οι συγγραφείς Thomas Stanley και William Danko μίλησαν με περισσότερους από 700 εκατομμυριούχους, το 80% των οποίων ήταν αυτοδημιούργητοι. Ποια είναι τα κοινά τους;

Οι περισσότεροι είναι αυτοαπασχολούμενοι

Για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό μας ταιριάζει σαν προσέγγιση, αφού η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολουμένων στην ΕΕ με 32%, έναντι μέσου όρου 15,2% στην ΕΕ και περίπου 18% στην Αμερική. Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Προτιμούν να ορίζουν οι ίδιοι το πεπρωμένο τους θεωρώντας μεγαλύτερο ρίσκο το να είσαι υπάλληλος.

Επιλέγουν τις καριέρες τους με στρατηγική

Δεν προτιμούν κάτι που τους παθιάζει ή που γνωρίζουν καλά. Ξεκινούν μια επιχείρηση που πιστεύουν ότι θα αποφέρει χρήματα. Eπιλέγουν τομείς με μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά. Και αν και οι περισσότεροι ξέρουμε ότι αυτό είναι το σωστό, οι έρευνες δείχνουν ότι κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ξεκινάμε επιχειρήσεις χωρίς έρευνα αγοράς και επιλέγουμε τομείς στους οποίους απλά έχουμε εμπειρία.

Δεν είναι διάνοιες, αλλά δουλεύουν πολύ

Οι περισσότεροι παράτησαν το πανεπιστήμιο ή αποφοίτησαν με μέτριους βαθμούς (έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι παίρνουν λιγότερα ρίσκα). Αλλά αυτό που έχουν σίγουρα είναι όρεξη για δουλειά. Οι περισσότεροι επέλεξαν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την αξιοπιστία – και έρευνες δείχνουν ότι η αυτοπειθαρχία νικά το IQ στην επιτυχία.

Είναι... τσιγκούνηδες

Περιμένεις από έναν εκατομμυριούχο να είναι ντυμένος στην τρίχα; Κι όμως, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις, το 50% δεν έχουν πληρώσει πάνω από 359 ευρώ για κοστούμι, ενώ το 10% ούτε καν πάνω από 175 ευρώ. Μάλιστα, αν δεις κάποιον με ακριβό αυτοκίνητο, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι εκατομμυριούχος (οι μισοί και πλέον δεν έχουν δώσει πάνω από 27.000 ευρώ για αυτοκίνητο).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i