Το Facebook μιλά για το bullying: Όσα πρέπει να γνωρίζεις και γραμμές βοήθειας για μικρούς και μεγάλους

Τι είναι το bullying ή εκφοβισμός, πώς το αναγνωρίζουμε και τι κάνουμε για να θωρακίσουμε τα παιδιά μας από τις συνέπειές του.

έφηβοι παιδιά monkeybusinessimages

Δεν χρειάζεται να συμβαίνουν τραγικά γεγονότα για να ξανα-ανακαλύπτουμε το bullying ή εκφοβισμός όπως το λέμε στα ελληνικά. Και επειδή όσες φορές κι αν τα επαναλάβουμε, όσες φορές κι αν μιλήσουμε για το bullying, την αντιμετώπισή του και πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά δεν είναι αρκετές, το Facebook ήρθε να μας τα υπενθυμίσει.

Του αναγνωρίζουμε γρήγορα αντανακλαστικά και είναι ακριβώς αυτές οι φορές που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπληρώνουν τον κοινωνικό ρόλο που έχουν - στο βαθμό που τους αντιστοιχεί, προφανώς.

Cyber bullying και κατάθλιψη: Τα λάθη στα social media που κάνουν κακό στην ψυχική σου υγεία

Παιδική κακοποίηση: Τα σημάδια που θα σε βάλουν σε υποψία και τι μπορείς να κάνεις

Στη σελίδα του Κέντρου Ασφαλείας, το Facebook μας παρέχει συγκεντρωμένες πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τυχόν εκφοβισμό ενός παιδιού μέσα στο σχολικό ή το φιλικό του περιβάλλον. Οι πληροφορίες απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

Εκτός από τις βασικές πληροφορίες, στη σελίδα αυτή μπορείς να βρεις και τις πρακτικές πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Facebook θα κρατήσεις μακριά σου κάποιον που σε παρενοχλεί ή σου κάνει bullying.

Ζήτησε βοήθεια!

Αν είσαι θύμα bullying και δεν θέλεις να μιλήσεις στους γονείς σου, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από ανθρώπους που είναι εκπαιδευμένοι να σε βοηθήσουν και να σε στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο.

1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας - δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που σε απασχολούν ή αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.

εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

116 111 Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων - δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί.

1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά - δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Δέχεται καταγγελίες για παιδιά-θύματα κακοποίησης. Παρεμβαίνει επιτόπου αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες και κατευθύνσεις για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.

115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί - χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ

Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i