Το να αγκαλιάζετε τα παιδιά για καληνύχτα είναι τρόπος επικοινωνίας της αγάπης χωρίς να πείτε λέξη

Τα τελετουργικά ύπνου μπορούν να είναι ένας όμορφος και δυνατός τρόπος να συνδεθούμε με τα παιδιά μας.

Το να αγκαλιάζετε τα παιδιά για καληνύχτα είναι τρόπος επικοινωνίας της αγάπης χωρίς να πείτε λέξη

Έρευνα δείχνει ότι η συνεχής ρουτίνα ύπνου των παιδιών τα βοηθάει να κοιμούνται καλύτερα και περισσότερο. Εκτός αυτού, τα τελετουργικά του ύπνου μπορούν να είναι ένας όμορφος και δυνατός τρόπος να συνδεθούμε και να δεθούμε ακόμη περισσότερο με τα παιδιά.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ρουτίνες ύπνου είναι ουσιαστικά «σχεσιακή δουλειά» που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα της «συνύπαρξης με τους άλλους».

Να αγκαλιάζετε τα παιδιά για καληνύχτα

Οι περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν ότι η ήσυχη συνέπεια ενός προγράμματος ύπνου είναι παρήγορη και κατευναστική για τα παιδιά τους, παρόλο που οι γονείς σπάνια σκέφτονται τις επιδράσεις που αυτό το πρόγραμμα και η ρουτίνα έχει στους ίδιους τους τους εαυτούς. Τουλάχιστον 1 έρευνα συμπεραίνει ότι το τακτικό πρόγραμμα μειώνει το στρες των γονιών, το οποίο με τη σειρά του έχει θετικά αποτελέσματα στα συναισθήματα των παιδιών, στη ρύθμιση της συμπεριφοράς τους και στην προθυμία τους να μάθουν.

Το να διαβάζετε βιβλία δίνει στα παιδιά το άγγιγμα που χρειάζονται μέσω της αγκαλιάς και των χαδιών.

Η ώρα του βιβλίου επίσης βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν νέες έννοιες, γλώσσες και να αποκτήσουν προ-αναγνωστικές ικανότητες.

Το να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να φοράνε τις πυτζάμες τους βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν μια αυτονομία και ικανότητες φροντίδας για τον εαυτό τους.

Το να τους δώσετε αυτή την τελευταία γουλιά νερό πριν κοιμηθούν, να φτιάξετε την κουβέρτα τους και να τα βοηθήσετε να ξαπλώσουν ενισχύει το ρόλο σας ως φροντιστή. Λέγοντας στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε και είστε περήφανα γι’ αυτά και ότι παρατηρήσατε όλα τα ωραία πράγματα που κάνουν τους υπενθυμίζει ότι παρ’ όλες τις αντιπαραθέσεις ή τις έντονες στιγμές, πάντα θα είναι οι αγαπημένοι σας άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Δες τη συνέχεια στο TheMamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i