Μαρίνα Βερνίκου x Iacopo Capone Doumas ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Αν είσαι λάτρης της θάλασσας, του design και της υψηλής αισθητικής, τότε θα ξετρελαθείς με αυτό το νέο!

image

Ο designer Iacopo Capone Doumas και η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης για μια online δημοπρασία. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Iacopo Capone Doumas- Dear Ride, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προστασία, πρόληψη και φροντίδα ευπαθών ομάδων εναντίον του COVID-19 στην Ελλάδα.

Όλα τα κέρδη από την online δημοπρασία θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, ο οποίος συμβάλλει με τον πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο στην κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων. Στο έργο της ανταπόκρισης του ΔΕΣΜΟΥ στον COVID-19 προσφέρει υποστήριξη, μεταξύ άλλων, σε νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, και ιδρύματα, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ευπαθή πληθυσμό.

Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι πολλές, οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η συμβολή όλων είναι απαραίτητη. Με το δικό τους τρόπο προσκαλούν όλους τους λάτρεις της τέχνης να συμμετέχουν στο online auction,  και ένας θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στην συλλογή του ένα μοναδικό έργο της limited edition συνεργασίας, ενισχύοντας παράλληλα με τη δική του συνεισφορά στο πολύτιμο έργο τους.

O Iacopo Capone Doumas ανήκει στην γενιά των νέων ανερχόμενων designers, γεννημένος στην Αθήνα με ελληνο-ιταλική υπηκοότητα και μεγαλωμένος ανάμεσα στις παραλίες της Ελλάδας. Συνδυάζοντας το πάθος του για την θάλασσα και το surf αλλά και το μεγάλο του ενδιαφέρον για το contemporary design & architecture, δημιούργησε το Dear Ride το οποίο πρεσβεύει το απόλυτο blend μεταξύ της κουλτούρας του surf και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τα μοναδικά έργα Dear Ride  πρόκειται για χειροποίητες ιστιοσανίδες περιορισμένης έκδοσης, οι οποίες κατασκευάζονται στην Ελλάδα. 

Η Μαρίνα Βερνίκου είναι βραβευμένη φωτογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2001, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε διακεκριμένες γκαλερί και μουσεία στην Ελλάδα, Παρίσι, Κορέα, Λονδίνο, Μονακό και Νέα Υόρκη. Η φωτογραφία τη βοηθάει να μαθαίνει τον κόσμο γύρω της και είναι για εκείνη ένα διαβατήριο κατανόησης, ενώ η αγάπη της για τη θάλασσα αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης όπως μας αποδεικνύει σε κάθε της δουλειά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα Dear Ride. 

https://dearride.com 

IG account: https://www.instagram.com/dearride/?hl=en 

Περισσότερες πληροφορίες για την Μαρίνα Βερνίκου: 

https://www.marinavernicos.com/ 

IG account : https://www.instagram.com/mvernicos/?hl=en

https://www.instagram.com/marinavernicos/?hl=en  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i