Μερικές ερωτήσεις για να βρεις το νόημα της ζωής

Δευτέρα σήμερα και είπαμε να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά προτεραιότητας για να καταλάβεις τι είναι τελικά πιο σημαντικό για σένα.

Μερικές ερωτήσεις για να βρεις το νόημα της ζωής

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι επιλογές που κάνουν είναι αποτέλεσμα μιας λογικής ανάλυσης των εναλλακτικών που έχουν. Κι όμως διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το συναίσθημα -και όχι ο λόγος- είναι αυτό που καθορίζει τις αποφάσεις μας.

Έτσι, η προαγωγή στη δουλειά που μπορεί κάποιος να πασχίζει να κερδίσει μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν τα χρήματα που θα τη συνοδεύσουν προορίζονται για κάτι πολύ σημαντικό. Όπως για παράδειγμα ένα ιατρικό θέμα κάποιου αγαπημένου προσώπου. Αυτόματα ο στόχος της προαγωγής αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τι είναι όμως σημαντικό για τον καθένα είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν εξακολουθείς να ψάχνεις το αληθινό νόημα σε αυτή τη ζωή δεν έχεις παρά να απαντήσεις τις παρακάτω 4 ερωτήσεις και να κάνεις μια καλή αρχή.

Ποιες είναι οι βασικές σου αξίες

Οι βασικές μας αξίες είναι το επίκεντρο αυτού που είμαστε. Αυτές που μας καθορίζουν, καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας και μας βοηθούν να παίρνουμε αποφάσεις. Μας κινητοποιούν να σηκωθούμε το πρωί και δίνουν σκοπό και νόημα στη ζωή μας.

Για να βρεις τις βασικές σου αξίες, ο συγγραφέας Sháá Wasmund του Stop Talking, Start Doing Action, που είναι best seller στη Βρετανία, προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις:

~Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου πλεονέκτημα; Γιατί;

~Τι έχει πραγματικά σημασία για σένα; Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για σένα στη ζωή;

~Τι σου αρέσει να κάνεις; Ποιο είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο;

~Μπορείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που ένιωσες φουλ μέσα στην ενέργεια; Τι έκανες;

~Τι σε ενοχλεί ή σε αναστατώνει;

Κράτα σημειώσεις απ’ τις απαντήσεις σου και βάλτες σε σειρά προτεραιότητας. Αυτές που είναι πάνω – πάνω είναι οι βασικές σου αξίες, εξηγεί ο Wasmund.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i