Μήπως έχεις τάση στην αυτοκαταστροφή;

Πώς συμπεριφέρεται μια αυτοκαταστροφική προσωπικότητα;

Ανάλυσέ Το | Μήπως έχεις τάση στην αυτοκαταστροφή;

Η πιο έκδηλη συμπεριφορά της αυτοκαταστροφικής τάσης στις προσωπικότητες είναι οι εξαρτήσεις. Ωστόσο, το άτομο με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά μπορεί να μην παρουσιάζει εξαρτήσεις σε ουσίες, αλλά να σαμποτάρει τον εαυτό του, την εξέλιξή του, την ποιότητα ζωής του και τις σχέσεις του.

Πώς συμπεριφέρεται το αυτοκαταστροφικό άτομο

Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να μπουν σε ωφέλιμες σχέσεις για εκείνα. Όταν θα συναντήσουν ένα ώριμο και ισορροπημένο άτομο, το αποκρούουν και συχνά δεν αντέχουν κοντά του καθόλου. Θα σαμποτάρουν μια υγιή σχέση ή θα την σταματήσουν ή θα απατήσουν τον σύντροφό τους ή απλά θα αδιαφορήσουν.

Επίσης, έχουν την τάση της φυγής γενικά. Φυγή από τον γάμο, από τη χώρα, φυγή αντιδραστική με μια ασήμαντη αφορμή. Γενικά, η λύση τους είναι η φυγή την οποία συχνά βαφτίζουν ωριμότητα ή δύναμη ή αποφασιστικότητα.

Ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος δύσκολα θα δεχτεί βοήθεια. Επίσης, μπορεί να παρουσιάσει διατροφικές διαταραχές ή και κοινωνική απομόνωση.

Τα άτομα αυτά μπορεί να αυτοθυσιάζονται, να κάνουν τα πάντα για τους άλλους, αφήνοντας πίσω τον εαυτό τους. Αυτός είναι ένας τρόπος να εγκαταλείπουν τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i