Μήπως κι εσύ κυνηγάς την ουρά σου;

Πώς κάνουμε την καθημερινότητά μας να μετράει; Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη μας δείχνει τον τρόπο

Ανάλυσέ Το | Μήπως κι εσύ κυνηγάς την ουρά σου;

Θυμάμαι αρκετές περιόδους στη ζωή μου που δεν ντρέπομαι να πω ότι βαθιά μέσα μου ένιωθα ανικανοποίητη και δυστυχισμένη. Έχω χρόνια (ευτυχώς!) να νιώσω έτσι (εξαιρώντας τις πρώτες κυκλοθυμικές ημέρες μετά τη γέννα)

Μπορεί να έβγαζα περισσότερα χρήματα, μπορεί να ήμουν πιο νέα και πιο όμορφη, όμως τίποτα δεν ήταν αρκετό. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι το σημαντικό δεν είναι το τι έχω, αλλά το πως σκέπτομαι γι’ αυτά που έχω.  Πώς όμως αλλάζει η λάθος πεποίθηση (ψευδαίσθηση παντοδυναμίας) που μας έχουν τόσο καλά μεταφέρει ότι «ό,τι θέλεις μπορείς να το έχεις»;

Σε κάποια φάση της ζωής σου διαπιστώνεις πως δεν μπορείς πάντα να έχεις ότι θέλεις, αλλά και ούτε είσαι διατεθειμένος να κάνεις αυτά που χρειάζονται για να πετύχεις αυτά που θα ήθελες. Και επίσης δεν μας είπαν ότι αυτό ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!…. Δεν χρειάζεται πάντα να κυνηγάς κάτι παραπάνω… Αλλά να εκτιμάς αυτά που έχεις. Ακούγεται απλό και λογικό όμως είναι πραγματικά πολύπλοκο και (απ/οτι είδα από τον εαυτό μου και από τους γύρω μου ) είναι κάτι πολύ δύσκολο. Μακάρι να το είχα καταλάβει νωρίτερα… Η καθημερινότητα είναι που μετράει!

Πως όμως κάνεις την καθημερινότητα να μετράει πραγματικά;

1. Πάρε την ευθύνη

Είναι στο χέρι σου να διαχειριστείς το μυαλό σου. Όταν διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας, το αποτέλεσμα είναι να αλλάζει αυτό που νιώθουμε και τελικά αυτό που κάνουμε. Σκέψου λοιπόν «τι μπορώ να κάνω για να ομορφύνω τη στιγμή και τη μέρα μου;» Για παράδειγμα, μια γνωστή μου μου ανέφερε ότι τις ημέρες που νιώθει άκεφη και ανόρεκτη, περιποιείται τον εαυτό της περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα, βάζει τα αγαπημένα της καθημερινά ρούχα για τη δουλειά και υποδέχεται όλους με χαμόγελο.

2. Τι έχω; Αντί για το τι δεν έχω;

Ηρέμησε και απόλαυσε αυτά που έχεις. Σίγουρα θα ανακαλύψεις ότι αυτά που έχεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις, αν αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτά. Αν δηλαδή σηκώνεσαι το πρωί και αντί να σκέπτεσαι «πάλι θα πάω σ’αυτή τη δουλειά που δεν με ικανοποιεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο» μπορείς να πεις «τι τύχη να έχω δουλειά, να σηκώνομαι το πρωί και να πηγαίνω στη δουλειά μου»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i