Μήπως ο πολύς ύπνος σου κάνει κακό;

Νέα μελέτη δείχνει ότι ο ύπνος θέλει σωστό πρόγραμμα.

69289-ypnos-d

Ξημερώνοντας Δευτέρα σκέφτηκα πόσο γρήγορα περνάει το Σαββατοκύριακο, και ότι για ακόμα μία φορά πρέπει να υποστώ το όχι και τόσο ευχάριστο πρωινό ξύπνημα. Με ένα πρόχειρο scroll down στο facebook, κατάλαβα από διάφορα status και GIF ότι όλοι θέλουμε παραπάνω ύπνο – ναι, αυτόν που απολαμβάνουμε το πρωί του Σαββάτου. Μήπως όμως αυτές οι επιπλέον ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα δεν μας κάνουν και τόσο καλό;

Αρκετές μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της εργασίας με βάρδιες και τα καρδιακά προβλήματα και τον διαβήτη. Τώρα έρχεται έρχεται μία νέα μελέτη στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism έδειξε ότι υπάρχει η ίδια σύνδεση με τους ανθρώπους που αλλάζουν τις συνήθειές τους στον ύπνο το Σαββατοκύριακο. Για επτά ημέρες, 447 άντρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως 54, φόρεσαν συσκευές που μέτρησαν τις κινήσεις τους και τους παρακολούθησαν τόσο όσο κοιμόντουσαν όσο και όταν ήταν ξύπνιοι.

Καρκίνος του δέρματος

Πάνω από το 85% της ομάδας ξύπνησαν πιο αργά τις ημέρες που είχαν ρεπό σε αντίθεση με τις εργάσιμες ημέρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη η απόκλιση της διάρκειας του ύπνου μεταξύ του σαββατοκύριακου και των εργάσιμων ημερών, τόσο πιο υψηλός ο καρδιομεταβολικός κίνδυνος.

Διάβασε περισσότερα στο Missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i