Μήπως το σύμφωνο συμβίωσης θα αντικαταστήσει το γάμο;

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι μια πιο ρεαλιστική επιλογή, που θα μπορούσε να αποτρέψει τα διαζύγια.

shutterstock-394736473_bjn3

Στην εποχή που σχεδόν ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, η ιδέα του μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, φαίνεται μη ρεαλιστική. Έχοντας αυτό κατά νου, πολλά ζευγάρια συμβουλεύονται να γυρίσουν την πλάτη στο γάμο και να σκεφτούν ένα δεκαετές σύμφωνο συμβίωσης.

Τα ζευγάρια που καταφεύγουν σε μια μακροχρόνια ένωση με συμβόλαιο θέτουν εξαρχής τους στόχους για τη σχέση τους και τους οικονομικούς της όρους και συμφωνούν να μείνουν μαζί για μια δεκαετία. Έπειτα το ζευγάρι ξανασκέφτεται το μέλλον της σχέσης καθώς πλησιάζει η λήξη του συμφώνου.

diathesimos

Ειδικοί σχέσεων συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο αποτρέπει τα περίπλοκα διαζύγια, δίνοντας στα ζευγάρια την ευκαιρία να επαναξιολογήσουν τη σχέση τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τους ρυθμούς των διαζυγίων στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει μια εκτόξευση στις ηλικίες 40-44 ετών, έχοντας διανύσει περίπου μια δεκαετία έγγαμου βίου, κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τη Nikki Goldstein, ειδικό σχέσεων, τα ζευγάρια δεν θέλουν να τους βλέπουν να αποτυγχάνουν αλλά δεν σταματούν ποτέ να σκέφτονται «γιατί δεν λειτουργεί μεταξύ μας;».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i