Μήπως υπάρχουν μέρες που σου φταίνε όλα;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει το πώς δημιουργούνται αλλά και τον τρόπο να τις αντιμετωπίσεις!

Ανάλυσέ το: Μήπως υπάρχουν μέρες που σου φταίνε όλα;

Μήπως κάποιες μέρες δεν έχεις διάθεση για τίποτα; Μήπως πάλι νιώθεις πως όλα σου φταίνε και ότι τίποτα δεν θα σε γεμίσει;

Σε όλους μας συμβαίνει… Θα μπορούσα να σου πω ότι είμαστε άνθρωποι και ότι η κακή διάθεση είναι στο πρόγραμμα. Ισχύει κι αυτό. Αυτό που ισχύει παραπάνω όμως,  είναι το ότι αυτές οι ημέρες δεν έρχονται τυχαία.

Όποτε μου συμβαίνει, προσπαθώ πολύ να θυμηθώ πότε ξεκίνησε. Έγινε κάτι και χάλασε η διάθεσή μου; Μήπως σκέφτηκα κάτι; Μήπως και τα δυο; Πάντα κάτι εντοπίζω. Συνήθως ένα περιστατικό που οδήγησε σε μια σειρά σκέψεων, που τελικά κατάφεραν να ρίξουν την ψυχολογία μου. Η κακή διάθεση βέβαια έχει και συνέπειες… Νευρικότητα, αϋπνία ή υπνηλία, έλλειψη συγκέντρωσης, πολύ ή ελάχιστο φαγητό κλπ… Στη δική μου περίπτωση συνήθως οδηγεί στην αϋπνία, στην έλλειψη όρεξης για φαγητό και στην έλλειψη συγκέντρωσης.

Κάπου εκεί ενεργοποιείται το εσωτερικό μου καμπανάκι, το οποίο δεν αργεί να χτυπήσει και μου λέει «φτάνει τόσο! Άλλαξε διάθεση! Βρες το πρόβλημα και λύσε το !»

Αφού έχω εντοπίσει την αρχή του κακού, ξεκινάω την τροποποίηση των κακών σκέψεων. Για παράδειγμα, έχω εντοπίσει στον εαυτό μου την επανάληψη ενός συχνού λάθους… Έχω συχνά υψηλές προσδοκίες από τους γύρω μου και φυσικά από τον εαυτό μου… Συχνά θα σκεφτώ «εγώ δεν θα του/της το έκανα αυτό» ή «μα πώς γίνεται να μην το σκεφτεί» ή «γιατί δεν έκανα το τάδε πράγμα εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή;»…

Οι υψηλές  προσδοκίες είναι συχνό φαινόμενο και πάντα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Θυμό, άγχος και ενοχές.

Για τις μέρες που έχεις τις μαύρες σου, έχω τρόπους να αλλάξεις διάθεση!

Βρες τη δύναμη

Συνειδητοποίησε ότι εσύ δημιουργείς αυτή την διάθεση στον εαυτό σου και άρα εσύ είσαι εκείνος που μπορεί να την αλλάξει. Με την ίδια δύναμη που προκαλείς άγχος ή μελαγχολία στον εαυτό σου,  με την ίδια μπορείς να προκαλέσεις αισιοδοξία, χαρά και ηρεμία. Από μόνη της αυτή η συνειδητοποίηση θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση για να βρεις δύναμη να αλλάξεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i