Να γιατί οι ξένες γλώσσες σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας ενισχύει την ενσυναίσθηση σου και θα σε κάνει να κατανοείς τους ανθρώπους σε βάθος

Γιατί οι ξένες γλώσσες μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Μια τσεχική παροιμία λέει ότι όσο πιο πολλές γλώσσες γνωρίζεις, τόσο πιο πολλά πρόσωπα έχεις. Κοινώς ότι μπορείς να μπεις στη φιλοσοφία πολλών άλλων ανθρώπων διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας. Εγώ θα σου πω την παλιά ελληνική «μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε». Γιατί μια ξένη γλώσσα εκτός του ότι σου διευρύνει τους ορίζοντες, ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να σου χρησιμεύσει στην καθημερινότητα. Μην ξεχνάς ότι η κρίση οδηγεί πολλούς στην ξενιτιά.

Όπως και να έχει κάθε γλώσσα που μαθαίνεις σου ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο. Μπορείς να παρακολουθήσεις ξενόγλωσσες ταινίες, να διαβάσεις φοβερά βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στη μητρική σου, να καταλάβεις καλύτερα τη μουσική και πολλά άλλα. Άσε που δουλεύεις αρκετά τη μνήμη σου.

Για αιώνες μελετητές και επιστήμονες διαφωνούσαν για το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό η γλώσσα που μιλάει κάποιος μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη του. Παρόλο, όμως, που είναι ευρέως αποδεκτό το ότι οι γλώσσες που μιλάμε δεν καθορίζουν πλήρως το τι σκεφτόμαστε, επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας, το πώς νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε και μεταξύ άλλων το πώς βιώνουμε την ενσυναίσθηση.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i