Να πού κρύβεται το μυστικό της ευτυχίας

Η ιαπωνική φιλοσοφία αιώνων μπαίνει δυναμικά στο 2019 και μας δείχνει τον τρόπο για όλα: από το πώς θα τοποθετήσουμε το βάζο στο τραπεζάκι μέχρι το πώς θα χτίσουμε μια αρμονική επικοινωνία με τους άλλους.

beautiful-happy-girl-with-closed-eyes-practicing-yoga-in-lotus-in-picture-id1184595440

“Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα. Έτσι μπαίνει το φως”, τραγουδούσε ο Leonard Cohen το 1992. Ατμοσφαιρική μουσική, αισθαντική φωνή και ένας εμβληματικός στίχος που κλείνει στις 9 λέξεις του όλη την πολυπλοκότητα, την τέλεια… ατέλεια και την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Τίποτα δεν είναι αψεγάδιαστο, τίποτα δεν είναι ιδανικό και απόλυτα επιτυχές, κι όμως, αυτή η έλλειψη, αυτό το λάθος του και αυτή η ρωγμή του είναι που αφήνουν το φως της σημαντικότητας, της αξίας και της δύναμης να περνάει μέσα του και να του προσφέρει νόημα. Μακριά από τον Δυτικό κόσμο, στην Ιαπωνία, η σκέψη αυτή του Cohen συναντάται με τη φιλοσοφία ζωής, την αισθητική και τον τρόπο σκέψης ενός ολόκληρου λαού μέσα από δύο λέξεις: wabi sabi. Πρόκειται για ένα γοητευτικό αίνιγμα που επηρεάζει τα πάντα, χωρίς κανείς να μιλάει ανοιχτά γι’ αυτό. Μια σοφία που έχει ταξιδέψει στο σήμερα από τα βάθη των αιώνων για να δώσει τροφή για σκέψη και καύσιμο για νόημα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τη ζωή τους λίγο ελαφρύτερη, λίγο πιο -επί της ουσίας- σημαντική.

Η τέχνη της ατέλειας

Η Beth Kempton είναι μια βρετανίδα συγγραφέας και life coach η οποία τα τελευταία 20 χρόνια έχει ταξιδέψει πολλές φορές, αλλά και έχει παραμείνει για μεγάλα διαστήματα στην Ιαπωνία μελετώντας την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την τέχνη, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των κατοίκων της.

Διάβασε περισσότερα στο Elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i