Οι δράσεις της ΜΚΟ “Δεσμός” για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων

Υποστήριξη κέντρων κοινωνικής πρόνοιας και κοινωφελών φορέων σε όλη τη χώρα με δωρεές ιδιωτών και εταιρειών.

Οι δράσεις της ΜΚΟ “Δεσμός” για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων

Ο Δεσμός από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στον COVID-19 και την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων.

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί € 357,000 από 150 δωρητές ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και χιλιάδες ευρώ από δωρεές σε είδος και υπηρεσίες, για την υποστήριξη περισσότερων από 120 φορέων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε 3 εβδομάδες έχουμε καταφέρει να παραδώσουμε σημαντικά ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές και φορητο ακτινογραφο, χιλιάδες λίτρα απολυμαντικά επιφανειών, αντισηπτικό υγρό και μαντήλια χιλιάδες τεμάχια υγειονομικό και προστατευτικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, στολές μιας χρήσης, και πολλά ακόμα είδη πρώτης ανάγκης. 

Ιδιαίτερη συγκίνηση δίνουν και οι αυθόρμητες, δημιουργικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του έργου του έργου της ΜΚΟ Ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης που οργάνωσε online δημοπρασία κρασιών στο Instagram και Facebook, συγκεντρώνοντας € 6.000 σε 3 ώρες, και η προσπάθεια του Υπερμαραθωνοδρόμου Θέμου Σγούρα, που το Σάββατο 25/4, έτρεξε 50 χλμ στην αυλή του σπιτιού του στο Μάτι, για να συγκεντρώσει χρήματα για το Δεσμό.

Μέσα από τις συνεχείς εκκλήσεις προς ιδιώτες και εταιρείες, προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της  άμυνας φορέων που φιλοξενούν τα πιο ευπαθή άτομα, ανάμεσά τους συνάνθρωποι όπως ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και υποκείμενα νοσήματα, νοσοκομεία, ξενώνες αστέγων, κέντρα ημέρας, κ.ά.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες εμπιστεύτηκαν τη ΜΚΟ Δεσμός προσφέροντας σημαντικές δωρεές, προϊόντα και πολύτιμες υπηρεσίες, όπως η Eurolife ERB, που μέσα από τη σημαντική δωρεά της έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.

Διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία με περισσότερους από 800 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, οργανώσεις και ευάλωτες ομάδες, η εικόνα των αυξημένων αναγκών τους διαμορφώθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες της κρίσης. Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, η θωράκιση των ευάλωτων ομάδων απαιτεί πολυτιμο υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, είδη καθαρισμού και απολύμανσης, τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμη και μεταφορικά μέσα.

Δείτε περισσότερα στο www.desmos.org

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i