Οι μικρές καθημερινές συνήθειες που θα απογειώσουν την ευφυία σου

Απλοί τρόποι για να «γυμνάσεις» το μυαλό σου και να ενισχύσεις αποτελεσματικά την ευφυία.

efiia

Για να διατηρήσεις τη φόρμα σου και την καλή υγεία του οργανισμού σου, το σώμα σου έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα και άσκηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το μυαλό σου, κάτι το οποίο όχι μόνο εσύ, αλλά όλοι μας, τείνουμε να ξεχνάμε.

Όσο πιο πολύ «γυμνάζεις» το μυαλό σου, τόσο πιο δυνατό γίνεται, ενισχύοντας κατ' επέκταση την ευφυΐα σου, τον τρόπο με τον αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου, αλλά και τη μνήμη σου.

Πώς θα το πετύχεις; Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες, που μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποια πεδία του εγκεφάλου σου και να βοηθήσουν το μυαλό σου να σκέφτεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτές είναι οι εξής δέκα:

Να παρατηρείς

Μην μπερδεύεσαι. Άλλο βλέπω, άλλο παρατηρώ. Παρατηρώ σημαίνει αναλύω αυτό που βλέπω. Όταν παρατηρείς λοιπόν κάτι, αντιλαμβάνεσαι όλα εκείνα που τόσο καιρό παρέβλεπες. Απορρόφησε ό,τι είναι γύρω σου και μη σταματάς να καλλιεργείς τη φαντασία σου.

Να μαθαίνεις

Όταν έχεις ανοιχτό μυαλό και διψάς για ολοένα και περισσότερη γνώση, τότε το μυαλό σου συνηθίζει στο να θέλει να μαθαίνει κι άλλα, κι ακόμα περισσότερα και η διαδικασία αυτή δεν σταματάει ποτέ. Άδραξε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, συζητώντας με ανθρώπους που ξέρεις πώς έχουν να σου μάθουν πολλά.

Να ακούς

Και δεν εννοούμε αυτό που φαντάζεσαι. Να μάθεις να ακούς τους ήχους που σε περιβάλλουν, ώστε να λάβεις μια έντονη γεύση του κόσμου στον οποίο ζεις. Για παράδειγμα, πήγαινε μια βόλτα στη γειτονιά σου και δώσε προσοχή στους ανθρώπους και στο τι συζητούν μεταξύ τους, για να καταλάβεις πώς σκέφτονται. Ένας άλλος τρόπος για να πειραματιστείς είναι να ακούσεις ένα διαφορετικό είδος μουσικής απ' αυτό που αγαπάς.

Για τις υπόλοιπες συμβουλές για ευφυία, κάνε κλικ στο Askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i