Οι τεχνικές για να πάρεις τον έλεγχο των ονείρων στα χέρια σου

Νέα επιστημονική έρευνα σε βοηθάει να ζήσεις τα όνειρα σου.

Οι τεχνικές για να πάρεις τον έλεγχο των ονείρων στα χέρια σου

Επιστημονικές έρευνες σχετικά με τα όνειρα, την ερμηνεία και τον έλεγχό τους έβλεπαν ανέκαθεν το φως της δημοσιότητας. Τα τελευταία χρόνια όμως, συγκεκριμένα από το 2010 που το Inception του Christopher Nolan με τον Leonardo DiCaprio προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το ενδιαφέρον της δυτικής επιστήμης για τα όνειρά ολοένα και αυξάνεται, με αρκετές μελέτες να ρίχνουν φως στο αν και κατά πόσο μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο των ονείρων μας στα χέρια μας.

Κι ενώ η ικανότητα του να εισβάλλει κανείς στο τι ονειρεύεται κάποιος άλλος συνεχίζει να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας του Hollywood, δεν ισχύει το ίδιο για τα λεγόμενα lucid dreams, τα οποία μπορείς να προκαλέσεις ο ίδιος στον ύπνο σου.

Τι είναι τα lucid dreams

Στα ελληνικά τα αποκαλούμε συνειδητά όνειρα ή διαυγή ή φωτεινά και είναι εκείνα κατά τα οποία το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται, ενώ το όνειρο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονείρου, είναι δυνατό να ασκήσει κανείς έλεγχο πάνω στο ονειρικό περιβάλλον και να κάνει πράγματα που στην πραγματικότητα θα ήταν ανέφικτα, όπως το να πετάξει ή να περπατήσει πάνω στο νερό.

Δες την συνέχεια στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i