Οι υποσυνείδητοι φόβοι που μπορεί να σε κρατούν μακριά από την αγάπη

- Γράφει, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

Ανάλυσέ το | Οι υποσυνείδητοι φόβοι που μπορεί να σε κρατούν μακριά από την αγάπη

Ο έρωτας είναι ένα απίστευτα δυνατό και μαγικό συναίσθημα, το οποίο μπορεί να συνεπάρει όλους μας. Όταν ερωτευόμαστε, δεν μπορούμε να φάμε, να κοιμηθούμε, να σκεφτούμε τίποτα άλλο εκτός από το άτομο που έχουμε ερωτευτεί. Η πραγματικότητα είναι ένα όνειρο. Το πρόβλημα έρχεται όταν καλούμαστε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις ουσιαστικής επικοινωνίας και δέσμευσης .

Δε μπορώ να προσδιορίσω τι σημαίνει ρομαντική σχέση για τον καθένα από εμάς. Αυτό που χαρακτηρίζει μια ρομαντική σχέση, στο μυαλό μου, είναι η ειλικρίνεια, η εσωτερική ανοιχτή συναισθηματική επικοινωνία, η εμπιστοσύνη και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον σύντροφό μας.

Εάν παρατηρείς ότι μπορεί να επαναλαμβάνεις το μοτίβο της αποφυγής της κοντινής σχέσης, ίσως έχεις κάποιον υποσυνείδητο φόβο ο οποίος ενεργοποιείται όταν νιώθεις ότι έρχεσαι κοντά με κάποιον. Έτσι, με στόχο την αυτοπροστασία σου, αποφεύγεις αυτό που θεωρείς ότι μπορεί να σε βλάψει, δηλαδή τη σχέση.

Φόβος να μην πληγωθείς

Ο πιο συνηθισμένος φόβος είναι εκείνος που ενεργοποιείται γιατί θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τον πόνο και την απογοήτευση. Εάν προερχόμαστε από μια οικογένεια όπου θυμόμαστε τους γονείς μας να πληγώνονται από τη σχέση, ή εάν έχουμε ιστορικό σχέσεων που έχουμε βιώσει την απώλεια, την προδοσία ή τον πόνο, τότε είναι πολύ πιθανό να σκεφτόμαστε τη σχέση ως κάτι το «επικίνδυνο».

Σκέψου τις συνηθισμένες σου αντιδράσεις όταν θυμάσαι τις σχέσεις σου. Ο φόβος μεταφράζεται συχνά σε φράσεις όπως «βαριέμαι εύκολα» ή «συνηθίζω να βγαίνω με μη διαθέσιμα άτομα».

Εάν είχες κάποιον γονέα ο οποίος, για οποιοδήποτε λόγο, δεν σου έδινε την προσοχή και τη σημασία που έπρεπε, τότε μπορεί να παρατηρείς τον εαυτό σου να επιλέγει παντρεμένα άτομα ή άτομα που δεν ανταποκρίνονται. Έτσι, προσπαθείς να επανορθώσεις το παρελθόν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i