Το Lockdown φεύγει. Τι θα κάνω με το περιττό λίπος;

Πώς θα σμιλεύσεις το σώμα και θα αποκαταστήσεις τη εμφάνισή του.

Πώς θα αγαπήσω το σώμα μου

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί  μία από τις πιο συχνά πραγματοποιούμενες επεμβάσεις η οποία συγκαταλέγεται στις αισθητικές, παρά την καταλυτική της επίδραση στην υγεία του ασθενούς. Κατά τη λιποαναρρόφηση αφαιρείται ένα μεγάλο ποσό λίπους, σμιλεύεται το σώμα και αποκαθίσταται η εμφάνισή του με εμφανείς επιδράσεις και στην υγεία αλλά και στην ψυχολογία του. 

 "Οι ιδανικοί ασθενείς είναι αυτοί που έχουν ΒΜΙ στα όρια του φυσιολογικού."

Συστήνεται ως  θεραπεία σε όσους  επιθυμούν να απαλλαγούν από το τοπικό λίπος που επιμένει παρά την εντατική γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή σε όσους  παρουσιάζουν συγκέντρωση τοπικού λίπους  σε περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες ή η μέση. 

Οι ιδανικοί ασθενείς είναι αυτοί που έχουν ΒΜΙ στα όρια του φυσιολογικού με δέρμα σφριγηλό και ελαστικό, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείει όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα τους έχοντας βάρος που υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι σημαντικό επίσης να γίνει αντιληπτό πως η λιποαναρρόφηση δεν επιφέρει απώλεια βάρους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παχύσαρκων ασθενών είναι απαραίτητη η απώλεια βάρους πριν την επέμβαση. 

"Στόχος του Πλαστικού Χειρουργού δεν είναι να  επέμβει στον αριθμό των λιποκυττάρων ενός ασθενούς που φυσιολογικά διαθέτει, αλλά στην περίσσεια αυτών."

Αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε καμία περίπτωση. Στόχος της λιποαναρρόφησης είναι να απομακρύνει την περίσσεια του λίπους που φυσιολογικά αποθηκεύεται σε κάποια σημεία του σώματος μας. Διαφορετικά αφαιρώντας  περισσότερο λίπος από αυτό που χρειάζεται, ενδέχεται να παρουσιαστεί χαλάρωση ή να επιδεινωθεί η προϋπάρχουσα.  Όσον αφορά την κυτταρίτιδα, σίγουρα θα μειωθεί με την απώλεια λίπους, ωστόσο υπάρχουν άλλες θεραπείες εστιασμένες στη βελτίωση της "όψης πορτοκαλιού". 

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι στόχος του Πλαστικού Χειρουργού δεν είναι να  επέμβει στον αριθμό των λιποκυττάρων ενός ασθενούς που φυσιολογικά διαθέτει, αλλά στην περίσσεια αυτών σε συγκεκριμένες περιοχές που το λίπος κατανέμεται δυσανάλογα (τοπική λιποδυστροφία). Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των λιποκυττάρων σε ένα ενήλικο άτομο είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει. Οι αλλαγές στο βάρος μας δεν μεταβάλλουν τον αριθμό τους αλλά τον όγκο τους. Με τη λιποαναρρόφηση απομακρύνονται λιποκύτταρα από τα σημεία συσσώρευσης του λίπους στο σώμα μας τα οποία δεν μπορούν μελλοντικά να αναγεννηθούν επιτυγχάνοντας έτσι πιο συμμετρικές αναλογίες και πιο ομαλό περίγραμμα σώματος.

Επομένως, πρόκειται για μία επέμβαση με σχετικά μόνιμα αποτελέσματα, που δίνει μορφή στο σώμα, την οποία ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ακόμα και αν το άτομο πάρει βάρος, τα επιπλέον κιλά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα και η συμμετρία θα διατηρηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της επέμβασης, το χρόνο ανάρρωσης, τη 4D λιποαναρρόφηση και τη διαφορά λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής, θα βρείτε εδώ.

Μαργαρίτα Μουστάκη

Ευχαριστούμε την Δρ Μαργαρίτα Η. Μουστάκη MD MSc PhD,
Πλαστικό Χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i