Αντηλιακό με χρώμα ή foundation με SPF;

+ Τα καλύτερα αντηλιακά με χρώμα του φετινού καλοκαιριού.

κρέμα προσώπου iStock

Η ανάγκη για αντηλιακή προστασία κάθε μέρα -ακόμα και τις μέρες με συννεφιά ή εκείνες που η τηλεργασία σας κρατά δέσμια στο σπίτι- είναι αδιαπραγμάτευτη. Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο σημαντική για εσάς είναι και η κάλυψη των ατελειών στο πρόσωπό σας ή η επίτευξη ενός ομοιόμορφου τόνου; Ιδού όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα αντηλιακά με χρώμα, τις ενυδατικές κρέμες και τα foundations με SPF:

Αντηλιακό με χρώμα, ενυδατική ή foundation με SPF; 

Μπορεί ο δείκτης SPF σε μία ενυδατική κρέμα ή ένα foundation να προσδίδει ενισχυμένη δράση στην καλλυντική σύνθεση, ωστόσο δυστυχώς δεν είναι αρκετός. Σύμφωνα με τους δερματολόγους επιτακτική είναι η ανάγκη εφαρμογής ενός εξειδικευμένου αντηλιακού για το πρόσωπο, το οποίο θα είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα, προσφέροντας προστασία με μεγάλη διάρκεια. Αν στόχος σας είναι να πετύχετε έναν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντηλιακό με χρώμα ή εναλλακτικά να συνδυάσετε το αντηλιακό σας με το foundation. 

Κάπου εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο δείκτης SPF στα προϊόντα μακιγιάζ δεν προστίθεται στο δείκτη του αντηλιακού. Για παράδειγμα, αν εφαρμόσετε ένα αντηλιακό με SPF15 και ένα foundation με SPF15, αυτό δεν σημαίνει ότι προστατεύετε την επιδερμίδα σας με SPF30. Τα επίπεδα προστασίας παραμένουν στο 15. 

Δες τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i