Καφέ κηλίδες στο πρόσωπο; Τη λύση δίνει η ρουτίνα περιποίησης της Caudalie

Εντυπωσιακά αποτελέσματα με την ανανεωμένη σειρά Vinoperfect.

Καφέ κηλίδες στο πρόσωπο iStock

To κεφάλαιο πανάδες είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τύπο επιδερμίδας τους. Θα λέγαμε ότι οι καφέ κηλίδες είναι ένα μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης του δέρματός μας. Πολλοί, μάλιστα, τις αποκαλούν "σημάδια σοφίας" επειδή όσα περισσότερα από αυτά έχουμε, τόσο σοφότεροι είμαστε. Αυτά τα σημάδια αναπτύσσονται ως απόκριση του δέρματος σε διάφορες βλάβες και δυσλειτουργίες. Εμείς οι γυναίκες, ειδικά, έχουμε και έναν παραπάνω λόγο εμφάνισης, τις ορμονικές αλλαγές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λίγο ο ήλιος στον οποίο είχα εκτεθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, λίγο κάποια σημάδια από ακμή που εμφανίζω σε ήπιο βαθμό, κατά καιρούς, οι καφέ κηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους και στο δικό μου πρόσωπο τελευταία. Προτού ξεκινήσει ακόμα ένα καλοκαίρι, που θα με εκθέσει περισσότερο στον ήλιο και την πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ήθελα να κάνω κάτι αποτελεσματικό για να δω ξανά την ομοιομορφία στην επιδερμίδα μου, να ξεκινήσω με θετική ενέργεια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σκοπός μου ήταν να αποκτήσω λαμπερή & ομοιόμορφη επιδερμίδα, που να αποπνέει απόλυτη υγεία. Το πρώτο βήμα για να πετύχω το σκοπό μου είναι να δοκιμάσω μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης, η οποία θα μειώσει τις δυσχρωμίες.

Τι μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες στο δέρμα; 

Ό,τι χρώμα επιδερμίδα και αν έχεις, το δέρμα περιέχει μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη. Παράγεται από κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα και δρα ως μορφή προστασίας του δέρματος. Ωστόσο, όταν συμβαίνει υπερχρωματισμός, το δέρμα παράγει περίσσεια μελανίνης που σχηματίζει απόθεμα, δημιουργώντας κηλίδες και μπαλώματα, πιο σκουρόχρωμα από το υπόλοιπο περιβάλλον του δέρματος. Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανίσει κάποιος καφέ κηλίδες είναι:

Η ηλιακή έκθεση 

Η νούμερο ένα αιτία σκοτεινών κηλίδων είναι η βλάβη από τον ήλιο. Όταν διεγείρεται από επιβλαβείς ακτίνες UV, τα μελανοκύτταρα αντιδρούν απελευθερώνοντας μελανίνη που δρα ως φυσικό αντηλιακό. Η μελανίνη είναι χρήσιμη, επειδή απορροφά την ενέργεια από τις ακτίνες UV και την αναδιανέμει. Ωστόσο, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει παραγωγή υπερβολικής μελανίνης, προκαλώντας σκούρα σημεία στο δέρμα.

Ο ήλιος προκαλεί επίσης τα σκοτεινά σημάδια που ονομάζουμε σημεία ηλικίας ή σημεία του ήπατος. Αυτός ο τύπος υπερχρωματισμού προκαλείται επίσης από ηλιακή βλάβη, που συσσωρεύεται για πολλά χρόνια έκθεσης. Καθώς μεγαλώνουμε, τα χρόνια που είμαστε στον ήλιο αρχίζουν να αυξάνονται. 

Ορμόνες 

Όταν τα επίπεδα ορμονών τρεκλίζουν πάνω-κάτω, μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι μια αλλαγή στη μελάγχρωση που ονομάζεται μελάσμα. Συχνά παρατηρείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορμονικές θεραπείες ή ακόμη και αλλαγές στον έλεγχο των γεννήσεων, οι επιπλέον ορμόνες διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης. Οι έγκυες γυναίκες συχνά αναπτύσσουν σκούρα μπαλώματα στη μύτη, στα μάγουλα, στη γνάθο, στο μέτωπο ή στο πηγούνι, δημιουργώντας ένα μοτίβο που ονομάζεται "μάσκα εγκυμοσύνης" ή "χλόασμα". Αυτός ο τύπος υπερχρωματισμού συνήθως διαρκεί μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης ή τα ορμονικά επίπεδα επανέλθουν στην ισορροπία.

Φλεγμονή 

Οι σκοτεινές κηλίδες μπορεί μερικές φορές να αναπτυχθούν μετά από φλεγμονή ή τραυματισμό στο δέρμα, ειδικά για όσους πάσχουν από ακμή, έκζεμα, αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες δερματικές παθήσεις. Ορισμένος μεταφλεγμονώδης υπερχρωματισμός, αυτός ο τύπος αποχρωματισμού είναι η φυσική απόκριση του δέρματος στη φλεγμονή. Αφού εμφανιστεί μια πληγή, το δέρμα γίνεται φλεγμονή και, καθώς θεραπεύεται, το δέρμα παράγει φυσικά περίσσεια μελανίνης που σκουραίνει το δέρμα. Η υπερχρωματισμός λόγω φλεγμονής είναι ιδιαίτερα συχνή μετά από ακμή.

Επιλέγοντας τη θεραπεία 

Η λύση που επέλεξα δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη σειρά Vinoperfect της Caudalie, η οποία είναι φυσικά κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και ιδανική για κάθε είδος dark spot - είτε αυτό προέρχεται από τον ήλιο, είτε από ακμή, είτε από κάποια άλλη αιτία.

Καφέ κηλίδες

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα serum που πωλείται ανά... 30'' σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν θα μπορούσα να μην βάλω πρώτο στη λίστα μου τον ορό Caudalie Vinoperfect Radiance, ένα απίστευτα δημοφιλές προϊόν περιποίησης του δέρματος που χρησιμοποιείται για να μειώσει τις καφέ κηλίδες και να χαρίσει ομοιόμορφη επιδερμίδα και λάμψη. 

Και ο λόγος δεν είναι μόνο η δημοφιλία του, αλλά και το βασικότερο μυστικό της επιτυχίας του - που ανταποκρινόταν και στις δικές μου απαιτήσεις: η αποτελεσματική του δράση απέναντι σε κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά και κάθε τύπο κηλίδας - είτε αυτή προέρχεται από τον ήλιο, είτε από ακμή, είτε από κάποια άλλη αιτία.

caudalie

Το τελευταίο κριτήριο επιλογής, τα συστατικά 

Το 2021 το serum (όπως και ολόκληρη η σειρά Vinoperfect) παρουσιάζεται με ανανεωμένη, ακόμη πιο αποτελεσματική και φυσική σύνθεση. Οπότε τι το καλύτερο από το να δοκιμάσω ένα ήδη super επιτυχημένο προϊόν σε έξτρα αποτελεσματική έκδοση; 

Δύο είναι τα βασικά συστατικά που περιέχει ο ορός και αποτέλεσαν το τρίτο και τελευταίο κριτήριο που με έπεισε να τον δοκιμάσω: 

  • Η βινιφερίνη: είναι το βασικό συστατικό που έχει κάνει τόσο δημοφιλή τον ορό εδώ και 15 χρόνια. Προέρχεται από τον χυμό των σταφυλιών - ένα συστατικό που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στη Γαλλία παλαιότερα για να απαλύνουν τις κηλίδες - δεν προκαλεί ερεθισμούς και είναι ένα πολύ αποτελεσματικό συστατικό (62 φορές πιο αποτελεσματικό από τη βιταμίνη C!). 
  • Το νέο στοιχείο: Δε θα μπορούσα να μην δώσω extra σημασία στην καινοτομία που χαρακτηρίζει τη νέα έκδοση, που δεν είναι άλλη από τον νέο βιομιμητικό γαλακτωματοποιητή ο οποίος έχει την ιδιότητα να μιμείται τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Χάρη σε αυτόν, το ήδη αποτελεσματικό παραπάνω συστατικό - η βινιφερίνη - απορροφάται σχεδόν 4(!) φορές περισσότερο από την επιδερμίδα, κάνοντας τη δράση πραγματικά άμεση. 

caudalie

Ξεκινώντας τη νέα ρουτίνα περιποίησης 

Καταλήγοντας λοιπόν στη σειρά Vinoperfect, ξεκίνησα μια νέα καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Φυσικά, για καλύτερο αποτέλεσμα και απορρόφηση των συστατικών, προτίμησα να προμηθευτώ ολόκληρη τη σειρά περιποίησης. 

caudalie

Εφάρμοσα τα παρακάτω προϊόντα για έναν μήνα μέχρι τη στιγμή που σου γράφω αυτό το άρθρο. Προτού καταλήξω στα συμπεράσματά μου, ας δούμε αναλυτικά τι χρησιμοποίησα και με ποια συχνότητα: 

Πρωινή ρουτίνα 

  • Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σειρά είχε το Radiance Serum Complexion Correcting. Λεπτόρρευστο και γαλακτώδες, απορροφάται αμέσως από το δέρμα.

*Εδώ να σου αναφέρω, ότι το Vinoperfect Radiance Serum ΔΕΝ δημιουργεί έξτρα ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως κάνουν πολλά προϊόντα περιποίησης. Γι΄αυτό και είναι ένα ιδανικό προϊόν για να ξεκινάς και τη μέρα σου, αρκεί να το συνδυάσεις με τα κατάλληλα προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

  • Το επόμενό μου βήμα είναι η Instant Brightening Moisturizer, η ενυδατική κρέμα που κλειδώνει την υγρασία στο πρόσωπό μου και περιέχει Βινιφερίνη και νιασιναμίδη, δύο ιδανικά συστατικά για την καταπολέμηση της δυσχρωμίας στο πρόσωπο. 

Βραδινή ρουτίνα 

  • Η βραδινή περιποίηση ξεκινά και πάλι με καθαρισμό και στη συνέχεια με τον ορό Vinoperfect.
  • Τελευταίο βήμα, η Dark Spot Correcting Glyconic Night Cream, η είναι πλούσια σε γλυκολικό οξύ και ένζυμα παπάγιας, που λειτουργούν ως ήπιο peeling, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα για το επόμενο πρωινό στάδιο περιποίησης. 

#After1Bottle

Έναν μήνα μετά, τα προϊόντα έχουν σχεδόν τελειώσει και μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη γνώμη για την αποτελεσματικότητά τους. Ήδη, από τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής, μπορώ να πω τι παρατήρησα: 

  • οι καφέ κηλίδες ήταν λιγότερο ευδιάκριτες, με πιο ακαθόριστα όρια που είχαν αρχίσει να πλησιάζουν στην απόχρωση της υπόλοιπης επιδερμίδας και να δημιουργείται ένας blending τόνος που έκανε πολύ πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. 
  • Το σκοτεινά σημεία εξασθένισαν αρκετά.
  • Η υφή και η εικόνα του δέρματος ήταν πολύ πιο λαμπερή, ζωηρή και ομοιόμορφη. 
  • Απορροφάται τέλεια από το δέρμα, ενυδατώνει άμεσα, δεν ερεθίζει την επιδερμίδα μου (παρότι αυτή είναι ευαίσθητη) και δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς. 

caudalie

 

Πλέον, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα στην επιδερμίδα μου, αλλά και μια δοκιμασμένη λύση περιποίησης, ειδικότερα για τις περιόδους που οι καφέ κηλίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Είμαι πανέτοιμη να ξεκινήσω αυτό το καλοκαίρι με καθαρό και λαμπερό πρόσωπο, χωρίς σημάδια και πανάδες και να το απολαύσω χωρίς άγχος!

*Τα προϊόντα Caudalie θα βρεις σε φαρμακεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i