Sun Care 101 | Πώς να επιλέξεις το ιδανικό αντηλιακό με βάση τις δικές σου ανάγκες

Σπρέι ή γαλάκτωμα; SPF20 ή SPF50; Ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε το τοπίο.

τι αντηλιακό να πάρω Istock Photo

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι η αγορά ενός αντηλιακού είναι η πιο σημαντική επένδυση για την υγεία σου που μπορείς να κάνεις αυτήν τη στιγμή. Με τόσο μεγάλη ποικιλία όμως προϊόντων σε διαφορετικές υφές και με διαφορετικούς δείκτες προστασίας, πώς μπορείς να ξέρεις τελικά τι αντηλιακό να πάρεις. Ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε λοιπόν το τοπίο έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας αλλά και με βάση το lifestyle σου.

Τι αντηλιακό να πάρω;

Η επιλογή του αντηλιακού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι το προϊόν που θα σε συνοδεύει σε όλες τις καλοκαιρινές περιπέτειές σου και γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να απορροφάται γρήγορα, να μην είναι λιπαρό και να καλύπτει όλες τις ανάγκες σου.

Τι SPF να επιλέξω;

SPF είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας, δηλαδή το πόσο καλά το εν λόγω προϊόν προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες UV. Αν πρόκειται να περάσεις το περισσότερο μέρος της μέρας σε εσωτερικούς χώρους, τότε επίλεξε ένα αντηλιακό με SPF20 ή 30. Αν ωστόσο έχεις σκοπό να περάσεις χρόνο έξω, είτε αυτό σημαίνει ότι θα πας στην αγαπημένη σου παραλία για ηλιοθεραπεία, είτε ότι θα βγεις βόλτα στο κέντρο κάτω από τον καυτό ήλιο, τότε θα πρέπει σίγουρα να επιλέξεις ένα αντηλιακό με SPF50 για μέγιστη προστασία από τις ακτίνες UV.

Για εσένα που αγαπάς τα sports

product

Εσύ που περνάς την περισσότερη ώρα στην παραλία παίζοντας beach volley και ρακέτες, χρειάζεσαι ένα αδιάβροχο αντηλιακό, όπως το Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF50 της Cien, που θα αντέχει τόσο τον ιδρώτα, όσο και τις συχνές βουτιές στη θάλασσα για να πιάσεις το μπαλάκι.

Για εσένα που θέλεις να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα

product

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που πάνε στην παραλία με μοναδικό τους στόχο να αποκτήσουν το καλύτερο μαύρισμα μεταξύ των φίλων τους, τότε χρειάζεσαι ένα αντηλιακό που θα σε βοηθά στην προσπάθειά σου για σοκολατένιο χρώμα, όπως το Sun Oil Spray της Cien.

Για εσένα που θέλεις και ενυδάτωση

product

Το δικό σου αντηλιακό δεν αρκεί απλά να προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες UV, θα πρέπει επίσης να την περιποιείται. Θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη E, είναι αυτά που θα πρέπει να αναζητήσεις στη σύνθεσή του για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση. Η δική μας επιλογή; Το Sun Spray SPF30 της Cien.

Για εσένα που θέλεις να νιώθεις ότι δεν φοράς τίποτα

product

Αν απεχθάνεσαι τα "βαριά" αντηλιακά, τότε αναζήτησε ένα λεπτόρευστο σχεδόν αόρατο αντηλιακό, όπως το Spray Invisible της Cien, το οποίο ούτε που θα καταλαβαίνεις ότι το φοράς.

Για εσένα που θέλεις πάντα να εντυπωσιάζεις

product

Σε εσένα που θέλεις να τραβάς πάντα όλα τα βλέμματα πάνω σου, προτείνουμε να πάρεις ένα αντηλιακό, όπως το Shimmer Effect Lotion της Cien, που θα χαρίσει ιριδίζον αποτέλεσμα στα πόδια και τα χέρια σου, ενώ θα φροντίσει κάθε βήμα σου να συνοδεύεται από ένα υπέροχο τροπικό άρωμα καρύδας.

Για εσένα που αναζητάς την άνεση στα πάντα

product

Αν ο λόγος που δεν φοράς αντηλιακό είναι γιατί βαριέσαι να το εφαρμόζεις και να περιμένεις να στεγνώσει, τότε προτίμησε ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι, όπως το Classic Sun Spray της Cien, το οποίο μπορείς να εφαρμόζεις σε δευτερόλεπτα. 

Για τα παιδιά

product

Για τα παιδιά προτίμησε ένα αντηλιακό με SPF 50+, όπως το Kids Sun Spray της Cien, για μέγιστη προστασία, το οποίο να είναι κατά προτίμηση σε μορφή σπρέι για εύκολη και γρήγορη εφαρμογή ακόμα και την ώρα που τρέχουν να συναντήσουν τους φίλους τους για να παίξουν στην παραλία. 

Μην ξεχάσεις...

product

Ό,τι αντηλιακό και να επιλέξεις τελικά, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη βαλίτσα των διακοπών σου το After Sun Gel με γιαούρτι της Cien που αναζωογονεί, ενυδατώνει και δροσίζει την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα, χαρίζοντάς της μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που σίγουρα θα εκτιμήσεις μόλις γυρίσεις από την παραλία. Απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα, ενώ βοηθά για ένα όμορφο μαύρισμα διαρκείας. Πίστεψέ μας, ένα after sun αν και για πολλές γυναίκες είναι... after thought, είναι must!

info
Όλα τα προϊόντα Cien θα τα βρεις στα καταστήματα Lidl.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i