Μυστικά για νεανική επιδερμίδα μετά τα 50

Απλές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές στην καθημερινή περιποίηση για τη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας

νεανική επιδερμίδα μετά τα 50 iStock

Μπορεί η ώριμη επιδερμίδα να χαρακτηρίζεται από ρυτίδες, θαμπή όψη και λεπτές γραμμές, ωστόσο δεν παύει να είναι όμορφη. Οι αυξημένες ανάγκες της απαιτούν όμως μεγαλύτερη φροντίδα και ειδική περιποίηση. 

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η αντιγηραντική περιποίησή της. Ακολουθούν 8 μυστικά που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας σε πείσμα του χρόνου που περνά. 

1. Η χρήση του αντηλιακού δεν θα πρέπει να περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Η UVA ακτινοβολία, η βασική αιτία φωτογήρανσης και άρα της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, έχει την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αντηλιακή προστασία οφείλει λοιπόν να συμπεριλαμβάνεται στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης χειμώνα καλοκαίρι.

2. Η θαμπή όψη της επιδερμίδας οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην αύξηση της διάρκειας του κυτταρικού μεταβολισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή των νεκρών κυττάρων στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας για περισσότερο χρόνο. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει η απολέπιση, η οποία όσο μεγαλώνετε μπορεί να γίνεται και δύο φορές την εβδομάδα.

Δες τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i