Γιατί να επιλέξω βιολογικό αντιηλιακό;

Πώς θα ξεχωρίσεις τα βιολογικά αντιηλιακά; Ποια η διαφορά τους με τα φυσικά ή φυτικά;

βιολογικό αντηλιακό iStock

Γιατί να επιλέξω βιολογικό αντιηλιακό; Παρακάτω θα βρεις μερικές βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να τα προτιμήσεις! 

 • Είναι απόλυτα ασφαλή και συμβατά με τον οργανισμό μας

Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς "ύποπτες" χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προάγοντας την υγεία και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών. 

Πολλά συμβατικά αντηλιακά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες είτε με τη μορφή τεχνητών αρωμάτων είτε με τη μορφή παραγώγων πετρελαίου (parabens,κλπ.) που χρησιμοποιούνται σαν σταθεροποιητές. Οι ουσίες αυτές απορροφώνται από το δέρμα προκαλώντας δερματοπάθειες ή βλάβες στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 • Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά

Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά.
Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες.


Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις "ξένες" ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα. 

 • Δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά

 Τα βιολογικά αντιηλιακά δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αμμωνία, parabens, σιλικόνη, μόλυβδο κλπ...

 • Σέβονται το περιβάλλον

Τα βιολογικά αντιηλιακά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.

 • Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους

Τα βιολογικά αντιηλιακά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

 • Είναι oικονομικά

Όπως και στα συμβατικά αντιηλιακά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών αντιηλιακών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών (value for money).

 • Αφυπνίζουν την καταναλωτική συνείδηση

Πολλά βιολογικά αντιηλιακά, φέρουν πιστοποιήσεις διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών, όπως o Fair Trade Organization, Eco Ethical κλπ

 •  Δε δοκιμάζονται σε ζώα.

Τα βιολογικά αντιηλιακά, δεν τεστάρονται στα ζώα. Γεγονός πολύ σημαντικό για τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή με άποψη.

Φυσικά ή βιολογικά αντιηλιακά; Ποια η διαφορά;

Ένα αντιηλιακό που έχει φυσικά συστατικά δεν σημαίνει ότι είναι και βιολογικό. Τα βιολογικά αντιηλιακά, όπως ακριβώς και τα τρόφιμα, φέρουν στη συσκευασία τους σφραγίδα πιστοποίησης από τους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών.

 • Αντιηλιακά με φυσικά συστατικά: Ενίοτε είναι συνθετικά προϊόντα βιοτεχνολογίας, δηλαδή είναι φτιαγμένα από συνθετικές ουσίες που μιμούνται εκείνη των φυσικών.
 • Φυτικά αντιηλιακά: Οι περισσότερες πρώτες ύλες τους προέρχονται από φυτά και βότανα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι χημικές ουσίες. Τα φυτικά καλλυντικά μπορεί να εμπεριέχουν βαρέα μέταλλα, καρκινογόνες ουσίες, φυτοφάρμακα κλπ.
 • Φυσικά αντιηλιακά: Όλα τους τα συστατικά, προέρχονται από τη φύση, χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία. Για την καλλιέργεια όμως των πρώτων υλών, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες.
 • Βιολογικά αντιηλιακά: Πιστοποιημένα προϊόντα με συστατικά που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Είναι το μοναδικά καλλυντικά τα οποία δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Με λίγα λόγια, τα βιολογικά καλλυντικά είναι ότι ακριβώς και τα φυσικά, μόνο που τα βότανα και τα λοιπά συστατικά προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες.

Εμείς σου προτείνουμε: 

αντηλιακο

BIOEARTH Sun - Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Με Δείκτη Προστασίας SPF30 / Facial Sun Cream With SPF30 - Βρες την εδώ. 

αντηλιακο

Δες τα αντηλιακά Σώματος BioEarth ΕΔΩ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i