5 λάθη που κάνεις με το αντηλιακό σου και δεν προστατεύεις σωστά το δέρμα σου

Τα αντηλιακά που θα γίνουν η νέα καλοκαιρινή εμμονή σου.

αντηλιακό

POV ξυπνάς το Σαββατοκύριακο και καθώς δεν δουλεύεις και η θερμοκρασία -αν και πρωί- φλερτάρει με τους 40 βαθμούς, βρίσκεις την κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσεις μια βουτιά στη θάλασσα. Πολύ σύντομα βέβαια μετανιώνεις αυτήν την αυθόρμητη απόφασή σου, καθώς η αναψοκοκκινισμένη επιδερμίδα σου νιώθεις πως φλέγεται από μέσα και δυσκολεύει κάθε κίνησή σου. Τι πήγε λοιπόν στραβά; Παρακάτω θα βρεις τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι καίγονται διαρκώς από τον ήλιο, αλλά και τα καλύτερα αντηλιακά σπρέι που θα πρέπει από τώρα κιόλας να βάλεις στην τσάντα σου για την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να πας για μπάνιο στη θάλασσα:

Χρησιμοποιείς το περσινό αντηλιακό σου

Το ξέρουμε ότι λυπάσαι να το πετάξεις, αλλά αν έχει δυσάρεστη οσμή ή περίεργη υφή, μάλλον έχει έρθει ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσεις κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις ότι το αντηλιακό σου έχει χαλάσει, θα σε συμβουλεύαμε να το αντικαταστήσεις με ένα νέο, καθώς ο δείκτης προστασίας του θα έχει σίγουρα εξασθενήσει.

Το εφαρμόζεις την τελευταία στιγμή

Λίγο πριν βγεις από το αυτοκίνητο για να πας στην παραλία δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να το εφαρμόζεις 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ώστε να συστατικά του να έχουν το χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Δες τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i