Λιποαναρρόφηση: Σχεδιάζοντας με αρμονία σε πρόσωπο και σώμα

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πλέον διάσημες αισθητικές επεμβάσεις.

Λιποαναρρόφηση istock

Έχει περάσει πλέον στην ηλικία της ωριμότητας, καθώς μετρά περίπου μισό αιώνα ζωής στα χέρια των πλαστικών χειρουργών, ωστόσο παραμένει σταθερή αξία στην επιστήμη της ομορφιάς.

Η λιποαναρρόφηση, ή πιο απλά και σύντομα για τους fan της lipo, είναι μία από τις πλέον διάσημες αισθητικές επεμβάσεις, η οποία σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη μετά τη δεκαετία του 1970.

Στόχος της λιποαναρρόφησης είναι η αρμονία των γραμμών προσώπου και σώματος, το ελκυστικό περίγραμμα και όχι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Ο πιο γνωστός παλιός μύθος

Η λιποαναρρόφηση είναι η μοναδική τεχνική που μπορεί να επέμβει καθοριστικά στο περίγραμμα  του προσώπου ή του σώματος. Για τον λόγο αυτό μάλιστα συνδυάζεται και με άλλες αισθητικές θεραπείες, όπως το lifting.

Η εντύπωση που υπάρχει στο κοινό ότι η λιποαναρρόφηση είναι θεραπεία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αποτελεί έναν μεγάλο μύθο γύρω από την αισθητική επέμβαση, η οποία αφαιρεί τις υπερβολικές εναποθέσεις λίπους σε επιλεγμένες περιοχές του προσώπου ή του σώματος, χαρίζοντας ένα πιο όμορφο βελτιωμένο σχήμα.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Η λιποαναρρόφηση δεν απευθύνεται σε όλους και όπως οι περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξατομικευμένη διαδικασία.

Αν θέλει κανείς να χωρέσει στο τζιν των νεανικών του χρόνων, να έχει βελτιωμένη εικόνα με το μαγιό ή –σε ότι αφορά στους άνδρες-  να αντιμετωπίσει τη γυναικομαστία, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια πολύ καλή λύση. Η δημοφιλής επέμβαση αποτελεί  εξαιρετική επιλογή απομάκρυνσης υπερβολικού λίπους που μπορεί να υπάρχει στο πηγούνι, στον λαιμό, στα χέρια, στο στήθος, στην κοιλιά, στους μηρούς και στους γλουτούς, η οποία δεν επιτυγχάνεται με τη δίαιτα και την άσκηση.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση βρίσκονται σχετικά κοντά στο ιδανικό τους βάρος είναι γενικά υγιείς, έχουν καλή ελαστικότητα δέρματος και είναι μη καπνιστές

H Facemed προτείνει

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί ασφαλή, απλή και αποτελεσματική διαδικασία αφαίρεσης λίπους στα χέρια του εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού.

Συζητώντας με τους ειδικούς της Facemed το πρόβλημα αλλά και τις προσδοκίες σας θα βρείτε τη λύση που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Οι πλαστικοί χειρουργοί διαθέτουν σήμερα σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης, ο οποίες χαρακτηρίζονται από την τεχνολογία  που εφαρμόζεται στη διαδικασία αφαίρεσης του λίπους.

Για τη Facemed κάθε περίπτωση είναι μοναδική, ενώ τεχνικές λιποαναρρόφησης που προτείνονται πολύ συχνά είναι:

Η κλασική δοκιμασμένη μέθοδος

Η κλασική λιποαναρρόφηση, η παλαιότερη όλων  των τεχνικών επιτυγχάνει στοχευμένη αφαίρεση λίπους από συγκεκριμένα σημεία με τη χρήση ειδικών ατραυματικών βελόνων (κάνουλες). Η λιποαναρρόφηση με αναρρόφηση μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία, μέθη ή τοπική αναισθησία ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Προτιμάται για τις μεγαλύτερες περιοχές και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε μερικές μέρες στην καθημερινότητά του. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι άμεσα με συνεχή βελτίωση στους πρώτους τρεις μήνες.

Η σύγχρονη Vaser High Definition Lipo

Η λιποαναρρόφηση υψηλής ανάλυσης με το σύστημα υπερήχων Vaser  κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις γιατρών και ασθενών. Πρόκειται  για διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται με  εξειδικευμένη τεχνολογία τρίτης γενιάς υπερήχων και απαιτεί ειδική εκπαίδευση από τον πλαστικό χειρουργό, Η Vaser Lipo στοχεύει στα λιποκύτταρα. Μόλις αυτά διαλυθούν ολοκληρώνεται η διαδικασία της αναρρόφησης με ταχύτερο, και ασφαλέστερο τρόπο, χωρίς να επηρεάζονται αγγεία και ιστοί. Επιπλέον η αφαίρεση του λίπους γίνεται με μελετημένο τρόπο ώστε να αναδειχθούν οι μύες που βρίσκονται στην περιοχή ή επανατοποθετείται σε άλλες περιοχές εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

H Vaser  High Definition Lipo  αποτελεί ελάχιστα τραυματική μέθοδο, με πολύ μικρότερες πιθανότητες επιπλοκών. Οι αλλαγές παρατηρούνται άμεσα ενώ τα πλήρη αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 2-3 μήνες.

Micro Lipo: Η μίνι λιποαναρρόφηση

Μοντέρνα τεχνική λιποαναρρόφησης η Micro Lipo διορθώνει συνήθως μικρές περιοχές του σώματος ή του προσώπου, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της. Πρόκειται για μια mini λιποαναρρόφηση, που πραγματοποιείται με πολύ μικρότερα εργαλεία, η οποία προσφέρει τα πλεονεκτήματα της κλασσικής επέμβασης, εκεί όπου το λίπος επιμένει, χωρίς να απαιτείται γενική αναισθησία και με μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα

Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πλέον περιζήτητες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, όμως όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση, μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός νέου τρόπου ζωή, υγείας και ομορφιάς! 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i