Ενυδάτωση: To κλειδί για μια νεανική, λαμπερή επιδερμίδα

Για ποιους λόγους θεωρείται η ενυδάτωση τόσο σημαντική για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος αλλά και με ποια προϊόντα μπορείς να την πετύχεις.

skin iStock

Σίγουρα έχεις ακούσει πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση του προσώπου μας εάν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, δερματολόγους αλλά και όλους τους ειδικούς στην ομορφιά και περιποίηση του δέρματος, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω σε μια σωστή skincare ρουτίνα.

Κι αυτό γιατί η ενυδάτωση βοηθά το πρόσωπό μας να παραμείνει νεανικό, καθυστερεί την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και διατηρεί την επιδερμίδα μας αναζωογονημένη και λαμπερή. Από την άλλη, η αφυδάτωση οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, γεγονός που οδηγεί σε χαλάρωση και πιο εμφανείς λεπτές γραμμές.

Επιπλέον, η έλλειψη υγρασίας μπορεί να περιορίσει την ικανότητα επούλωσης της επιδερμίδας. Όλα τα παραπάνω σημάδια γήρανσης μπορούν να επιβραδυνθούν και να αντιμετωπιστούν κυρίως μέσω της επαρκούς ενυδάτωσης της.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι ο δερματικός φραγμός διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσης, ενώ η ανεπάρκεια νερού στην επιδερμίδα συνδέεται με πολλές δερματικές δυσλειτουργίες. Το νερό επομένως, είναι υπεύθυνο για το σφρίγος και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αλλά, όταν αυτή αφυδατώνεται, η απαλότητα και η ελαστικότητά της μειώνονται, κι εμφανίζονται ορατές παθογένειες του δέρματος, όπως χαλάρωση και γραμμές έκφρασης.

Η SOSKIN, o ειδικός στη βιολογία του δέρματος, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα ενυδάτωσης, τόνωσης και λάμψης για το πρόσωπο για κάθε ηλικία και ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, η ολοκληρωμένη σειρά επανόρθωσης και ενυδάτωσης της SOSKIN, R+, χαρίζει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση και εξασφαλίζει την μελλοντική υγεία της. Μάλιστα τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα της σειράς περιέχουν συνθέσεις που δυναμώνουν και ενισχύουν τον δερματικό φραγμό, καταπολεμώντας την απώλεια νερού και βοηθώντας, έτσι, την επιδερμίδα να παραμείνει φρέσκια και ενυδατωμένη.

Ποια είναι αυτά:

Το Hydrawear Serum, ο καινοτόμος ορός ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ 2 μοριακών βαρών που στοχεύει τα διάφορα επιδερμικά στρώματα για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος. Διεισδύει στο δέρμα σε απόλυτη συνοχή με τα επιδερμικά στρώματα, χαρίζοντας άμεση ενυδάτωση.

Η Hydrawear Gel Cream προσφέρει εντατική ενυδάτωση, αφήνοντας ένα αίσθημα άνεσης που διαρκεί. Προστατεύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, ενώ παράλληλα περιορίζει την εμφάνιση ερυθρότητας.

Η CICAPLEX® είναι κρέμα ανάπλασης, με αόρατη, μη-λιπαρή υφή που συμβάλλει στην αποκατάσταση του δέρματος. Η στοχευμένη της δράση βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού ενώ ελαττώνει το χρόνο ανάρρωσης μετά από δερματολογικές πράξεις.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για μια επιδερμίδα γεμάτη ζωντάνια και νεανικότητα. Η SOSKIN, το πρωτοποριακό Γαλλικό brand βιομιμητικής τεχνολογίας, ξέρει να δίνει στην επιδερμίδα ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να παραμένει ενυδατωμένη, υγιής και λαμπερή.

Μάθε περισσότερα για τη SOSKIN στο soskin.gr, στο Facebook και στο Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i