Υποφέρεις από τριχόπτωση; Η καινοτόμος θεραπεία που θα σε βοηθήσει

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

hair iStock

Η τριχόπτωση είναι ένα από τα θέματα που δεν είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των ανδρών αλλά ταλανίζει δυστυχώς πολύ συχνά μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού. Οι λόγοι που μπορεί να υποφέρεις από τριχόπτωση ποικίλουν μιας και το τριχωτό της κεφαλής αλλά και τα μαλλιά υπόκεινται σε διάφορους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Τι ακριβώς είναι η τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση ορίζεται ως η αποκόλληση του στελέχους της τρίχας από το τριχοθυλάκιο της: ένα φυσιολογικό φαινόμενο στο πλαίσιο του κανονικού κύκλου ζωής της τρίχας, που χαρακτηρίζεται από ακριβείς ρυθμούς και ισορροπίες. Η απώλεια τριχών κανονικά κυμαίνεται από 50 έως 100 τρίχες ημερησίως. Όταν όμως ο αριθμός των τριχών που πέφτουν κάθε μέρα υπερβαίνει αυτόν τον μέσο όρο, σημειώνεται εντονότερη τριχόπτωση, κατά την οποία διαταράσσεται η ισορροπία του κύκλου ζωής της τρίχας, είτε λόγω εποχιακών παραγόντων ή λόγω χρόνιων καταστάσεων, οι οποίες οδηγούν σε προοδευτική αραίωση των μαλλιών.

Τα αίτια για την ξαφνική τριχόπτωση μπορεί να οφείλονται σε εποχιακές αλλαγές, ψυχοσωματικό στρες, χειρουργικές επεμβάσεις, νοσήματα, έντονα συναισθηματικά τραύματα, δίαιτες. Στις γυναίκες ιδιαίτερα υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, που ενισχύουν την τριχόπτωση όπως το διάστημα μετά τη γέννα ή η γαλουχία. Από την άλλη, τα αίτια για την επίμονη ή χρόνια τριχόπτωση περιλαμβάνουν διατροφικές ανεπάρκειες, επιθετικές καλλυντικές αγωγές, χρόνιο στρες και χρονολογική γήρανση.

Τι μπορείς να κάνεις αν υποφέρεις από τριχόπτωση:

Ευτυχώς, η τεχνολογία και η δερματολογία έχουν προχωρήσει τόσο που υπάρχουν σκευάσματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το πρόβλημα. Η Labo 5 Patents Kατά της Tριχόπτωσης είναι μια δερμο-καλλυντική αγωγή σε φιαλίδια για τοπική χρήση, που καταπολεμά αποτελεσματικά την τριχόπτωση, αντιμετωπίζοντας τα διάφορα αίτια και ενισχύοντας τη στήριξη του στελέχους της τρίχας στο τριχωτό. Η αποκλειστική της σύνθεση συνδυάζει σε ένα σκεύασμα 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τη διαδερμική τεχνολογία, αποτέλεσμα των πολυετών ερευνών της Labo πάνω στη φυσιολογία  των μαλλιών και το σύστημα των τριχοθυλακίων.

labo

Χάρη στην 30ετή επιστημονική εξειδίκευση των ερευνητών της Labo στον τομέα αντιμετώπισης της αραίωσης και της τριχόπτωσης, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μια αγωγή πολλαπλής δράσης κατά της τριχόπτωσης. Πρόκειται για μια καινοτόμο σύνθεση που συνδυάζει την καινοτομία της Διαδερμικής Τεχνολογίας με πατενταρισμένα σύμπλοκα δραστικών συστατικών στοχευμένης δράσης. Πιο συγκεκριμένα η σύνθεση περιέχει:

labo

1. Σύμπλοκο Κατά της Τριχόπτωσης: ασκεί ενισχυτική δράση στα έλυτρα των τριχοθυλακίων και βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης αποκόλλησης του στελέχους της τρίχας.

2. Σύμπλοκο Αντιγήρανσης Στελέχους και Δέρματος του Τριχωτού: βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτιών της γήρανσης του συστήματος των τριχών, παρατείνοντας τη λειτουργικότητα των τριχοθυλακίων.

3. Σύμπλοκο Προστασίας  του Τριχωτού και των Βλαστοκυττάρων Τριχοθυλακίων: βοηθά στη διατήρηση των αποθεματικών κυττάρων του τριχωτού σε καλή κατάσταση, το οποίο είναι θεμελιώδες για την καλή λειτουργία των τριχοθυλακίων.

4. Σύμπλοκο για τις Νησίδες Τριχοθυλακίων: προάγει τη θρέψη των νησίδων τριχοθυλακίων (συστήματα πολλαπλών τριχοθυλακίων) μειώνοντας την τριχόπτωση.

5. Διαδερμική Τεχνολογία: χάρη στην αποκλειστική της σύνθεση που βασίζεται σε 3 ενισχυτές απορρόφησης και στα χαμηλού μοριακού βάρους συστατικά, ενισχύεται η απορρόφηση διαμέσου των μεγάλου πάχους στοιβάδων του δέρματος του τριχωτού, ενισχύοντας τη δράση κατά της τριχόπτωσης.

labo

Διατίθεται σε ανδρική και γυναικεία σύνθεση. Η κάθε συσκευασία περιέχει  14 φιαλίδια και επαρκεί για αγωγή ενός μήνα.

Ανακάλυψε περισσότερα για τα προϊόντα στο labosuisse.gr και στο Instagram @crescina.gr.cy

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i