Θα γίνει το frozen cucumber το επόμενο skincare trend;

Ένα skincare hack που ξεκίνησε από το Tik Tok και υπόσχεται ξεκούραστο, λαμπερό βλέμμα.

skincare iStock

Η χρήση του αγγουριού στο skincare, και δη στην περιοχή των ματιών για ανακούφιση και αποσυμφόρηση δεν είναι κάτι νέο στην ομορφιά. Οι γυναίκες έχουν καταλάβει την αναζωογονητική δράση του στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και το χρησιμοποιούν για δεκαετίες, ώστε να αποκτήσουν ζωντανό βλέμμα και ξεκούραστα μάτια.

Δες επίσης: Οι τάσεις στο skincare για το φθινόπωρο του ᾽21

Όμως, μόλις απ´το καλοκαίρι έχει αρχίσει να γίνεται major trend χάρη στην εμφάνισή του στο Tik Tok και την ανακάλυψη των ευεργετικών ιδιοτήτων του από τη  Gen Z. Πλέον, κυκλοφορούν άπειρα βίντεο με Tik Tokers να χρησιμοποιούν το δροσερό αυτό λαχανικό όχι μόνο στα μάτια αλλά και σε όλη την επιφάνεια του προσώπου τους αφού μάλιστα το έχουν αφήσει στην κατάψυξη να παγώσει για λίγες ώρες. Οι ίδιες ισχυρίζονται ότι μειώνει την ερυθρότητα και τα οιδήματα ή το πρήξιμο, βελτιώνει την εμφάνιση των (διεσταλμένων) πόρων, χαρίζει ενυδάτωση, ενώ συντελεί ακόμα και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Το νέο αυτό twist, που περιλαμβάνει ακριβώς την κατάψυξη μερικών κομματιών αγγουριού, λέγεται ότι βοηθά επίσης και στο να αποκτήσει κανείς μια dewy όψη στην επιδερμίδα, αυτή που προσπαθούμε να τής χαρίσουμε με το μακιγιάζ αλλά και τις ενυδατικές κρέμες. Επιπλέον, από τα πρώτα λεπτά που θα εφαρμόσεις το παγωμένο αγγούρι στο πρόσωπό σου, θα νιώσεις άμεσα την καταπραϋντική δράση του στο δέρμα, τη μείωση τυχόν πρηξίματος αλλά και μια σύσφιξη σε αυτό.

Το αγγούρι άλλωστε είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό αλλά και στη βιταμίνη Κ, ενώ η ψύξη λέγεται ότι το καθιστά ιδανικό στη μείωση των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων.

Δες επίσης: 7 συμβουλές για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου το φθινόπωρο

Αν και το παγωμένο αγγούρι δεν έχει ενοχοποιηθεί ποτέ για τη δράση του στο πρόσωπό μας ούτε θεωρείται μη ασφαλές, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα που θα είχε ένα αντίστοιχο ice tool. Κι αυτό γιατί μια φέτα αγγούρι δεν μπορεί να κρατήσει για πάνω από 30'' τη χαμηλή θερμοκρασία που έχει ένα παγάκι, οπότε επανέρχεται σε θερμοκρασία δωματίου αμέσως μόλις το εναποθέσεις στο πρόσωπό σου.

Εάν θες να επωφεληθείς από τις ιδιότητες που μπορεί να έχει ο πάγος στο δέρμα σου, σε συμβουλεύουμε να εφοδιαστείς με τα ειδικά εργαλεία που είναι δημιουργημένα γι᾽αυτόν ακριβώς τον σκοπό. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i