Τα κλισέ του plus size dressing που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Τι σημαίνει τελικά "Plus size μόδα";

kristinazias Instagram @kristinazias

Body positivity. Ένας όρος που ακούμε και διαβάζουμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Εξ' ορισμού, αφορά ένα κοινωνικό κίνημα που υποστηρίζει την πεποίθηση πως όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως πρέπει να έχουν μία θετική εικόνα για το σώμα τους χωρίς να επηρεάζονται από τα πρότυπα που προσπαθεί να επιβάλλει η κοινωνία.

Πόσο εύκολο είναι όμως να γίνει ο όρος body positivity πραγματικότητα, όταν άτομα που θεωρούνται ως influencers κάνουν bullying σε άγνωστα κορίτσια μέσω social media επειδή "φορούν ρίγες και το σώμα τους είναι παχύ;”. Πόσο εύκολο είναι να αγαπήσει κάποιος το σώμα του όταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, στην SS22 συλλογή του, ο οίκος Miu Miu παρουσίασε φούστες με ελάχιστα εκατοστά μήκος; Τελικά, πόσο εύκολο είναι να αγαπήσουμε πραγματικά το σώμα μας όταν η κοινωνία συνεχίζει να διαιωνίζει κλισέ απόψεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τον 21ο αιώνα;

Οι ερωτήσεις πολλές και πολύ πιο σημαντικές από ό,τι φανταζόμαστε εξ'αρχής. Ωστόσο με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του "influencer” που αποφάσισε να γελάσει εις βάρος μίας κοπέλας που τόλμησε να φορέσει ριγέ μπλούζα χωρίς να τον ρωτήσει και χωρίς να υπακούσει στην κλισέ άποψη πως "εάν είσαι παχύς δεν φοράς ρίγες”, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικές δικές μου σκέψεις.

Δες τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i