Tα skincare apps που αξίζει να κατεβάσεις στο κινητό σου

Και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις όλη τη γνώση που χρειάζεται για να έχεις μια glowy επιδερμίδα.

apps iStock

To skincare αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας τελευταία, ιδίως μετά την πρώτη καραντίνα που πολλές γυναίκες στράφηκαν στο να μάθουν περισσότερα πράγματα για τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούν. Έτσι, δεν αρκούσε απλά να εφαρμόσουν μια ενυδατική κρέμα, αλλά απαιτούσαν να μάθουν τα πάντα για τα συστατικά και τα οφέλη της, ενώ έκαναν ακόμα πιο λεπτομερείς έρευνες στο διαδίκτυο σχετικά με το ποιες κρέμες είναι καλύτερες για να αποκτήσουν την glowy επιδερμίδα που ονειρεύονταν.

Αυτήν την ανάγκη αφουγκράστηκαν νέες startups και εταιρείες που σιγά σιγά δημιούργησαν smart apps για το κινητό, που σού επιτρέπουν να έχεις εύκολα και άμεσα όλη την πληροφορία που θες. Κάποια apps προϋπήρχαν κι απλά επέκτειναν με κάποιον τρόπο τις ... "υπηρεσίες" τους στο να παρέχουν άπειρη πληροφόρηση στο κοινό, κάποια άλλα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τις skincare gurus. Είσαι περίεργη να δεις σε ποια αναφερόμαστε;

Social Media

Μην πας μακριά: Προφανώς αναφερόμαστε στο Instagram και στο TikTok, που ιδίως στο δεύτερο μπορείς να βρεις άφθονες συμβουλές σχετικά με όποιο skincare προϊόν ή gadget επιθυμείς. Μέσα από πολύ γρήγορα  και έυπεπτα βιντεάκια στο TikTok αλλά μέσω του IGTV του Instagram, η πληροφόρηση είναι άπειρη με εσένα να πρέπει να δείχνεις προσοχή στο τι ακούς και τι εφαρμόζεις, καθώς δεν είναι όλα εγγυημένα σωστά. Παρ᾽όλα αυτά, έχουμε μάθει πολλά makeup hacks από τη δημοφιλή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στην καραντίνα (TikTok), ενώ το Instagram είναι το πρώτο μέσο στο οποίο καταφεύγει η πλειονότητα των γυναικών για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το οτιδήποτε.

YouTube

Παρομοίως και στο YouTube, υπάρχουν άπειρα (πιο μακροσκελή) βίντεο που αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια κάθε συστατικό ή όφελος οποιασδήποτε κρέμας αναζητάς, ενώ εμείς θαυμάζουμε τον λογαριασμό δύο δερματολόγων που μιλάνε πολύ κατανοητά για πολλά skincare issues που μπορεί να σε απασχολούν. Τσέκαρε το παρακάτω:

Think Dirty

Το συγκεκριμένο app χρησιμοποιεί την QR και barcode τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν το barcode σε ένα προϊόν και στη συνέχεια παρέχει μια ανάλυση της λίστας των συστατικών που περιέχονται σε αυτό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο για το αν υπάρχουν βλαβερά συστατικά ενώ επίσης προτείνει κι εναλλακτικές. Επιπλέον, οι πληροφορίες που παρέχει είναι εύκολα κατανοητές από όλους ενώ η πλοήγηση είναι εξίσου uder friendly.

SunSmart

Μια εφαρμογή που είναι πολύ χρήσιμη για εμάς στην Ελλάδα που έχουμε τόσο ήλιο, μιας και παρέχει up to date στοιχεία σχετικά με τη UV ακτινοβολία που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεσαι. Φοβερό; Επίσης, σού στέλνει ειδοποιήσεις όταν κρίνει ότι χρειάζεται να απλώσεις αντηλιακό επειδή έτσι απαιτούν οι συνθήκες στις οποίες βρίσκεσαι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i