Η σωστή φροντίδα των νωπών μαλλιών

Το γνώριζες πως η υγιής εικόνα των μαλλιών σου εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τον τρόπο που τα περιποιείσαι όταν είναι βρεγμένα;

φροντίδα των νωπών μαλλιών iStock

Μόλις βγεις από το ντους η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου με τη βούρτσα και στη συνέχεια να τα τυλίξεις και να τα τρίψεις με πετσέτα, σωστά; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις αυτή τη συνήθεια. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή νωπά, τα λέπια στην εξωτερική στιβάδα της τρίχας είναι ανοιχτά ενώ έχουν διογκωθεί καθώς συγκρατούν νερό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δομή τους. Έτσι, βουρτσίζοντας ή τρίβοντάς τα στην πετσέτα γίνονται πιο ευάλωτα στο σπάσιμο ενώ εμφανίζεται ψαλίδα στις άκρες τους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις πιο σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Στέγνωμα χωρίς φθορές

Ενώ είσαι ακόμη στο ντους, μόλις ξεβγάλεις και το τελευταίο προϊόν – το κοντίσιονερ ή τη μάσκα – από τα μαλλιά σου, άλλαξε τη θερμοκρασία του νερού σε πολύ κρύο και ξέβγαλε ξανά τα μήκη και τις άκρες τους. Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν πιο γρήγορα τα λέπια της τρίχας. Στη συνέχεια απομάκρυνε το πολύ νερό στραγγίζοντάς τα ελαφρά και προτίμησε να τα τυλίξεις σε μια πετσέτα από ύφασμα για T-shirts, όπως η Naturalicious T-Shirt Towel (naturalicious.net), γιατί οι κλασικές πετσέτες ανασηκώνουν τα λέπια της τρίχας και δημιουργούν τραχιά υφή στα μαλλιά. 

Σωστό βούρτσισμα

Ξεμπέρδεψε τα μαλλιά όταν είναι ακόμη στεγνά, πριν μπεις στο ντους! Αν χρειαστεί να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους κατά τη διάρκεια του λουσίματος, καλύτερα κάν’ το με τα δάχτυλά σου τη στιγμή που θα εφαρμόζεις το κοντίσιονερ. Στη συνέχεια, αφού τα ταμπονάρεις καλά, χτένισέ τα με βούρτσα με πολύ ελαστικές τρίχες σιλικόνης και πάντα ξεκίνα από τις άκρες των μαλλιών προχωρώντας σιγά σιγά προς την κορυφή του κεφαλιού.

Καλή ενυδάτωση

Ένα leave-in κοντίσιονερ δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα της ομορφιάς σου. Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα βοηθά να παραμένουν τα λέπια της τρίχας κλειστά και μειώνει το σπάσιμο. Ιδανικά, επίλεξε ένα leave-in κοντίσιονερ σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου έτσι ώστε να μην τα "βαρύνει" αν έχεις πολύ λεπτά και λιπαρά, καθώς επίσης να τους προσφέρει πλούσια θρέψη και να μειώσει το φριζάρισμα αν έχεις πιο ατίθασα, με χοντρή τρίχα. Θα το απλώνεις
μόνο στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών όσο αυτά είναι νωπά και στη συνέχεια θα τα χτενίζεις. Τέλος, για να θωρακίσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα, επίλεξε ένα leave-in προϊόν με ενυδατική αλλά και θερμοπροστατευτική δράση.

Τα 4 βήματα για να πετύχεις στο σπίτι το χτένισμα που θα σου έκαναν στο κομμωτήριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i