Dermapen: Πώς θα μειωθούν οι ουλές και οι ραγάδες από το σώμα

Αναμνήσεις και εμπειρίες χωρίς… ουλές.

antimetopisi-topikou-pachous iStock

Αν για τους κακούς και τους σκληρούς της μεγάλης οθόνης θεωρείται  "μνήμη" εμπειριών και των προκλήσεων με τις οποίες αναμετρήθηκαν κάποια στιγμή στη ζωή τους, για εμάς τους υπόλοιπους "κοινούς θνητούς" μια ουλή αποτελεί κάποιες φορές αιτία άγχους και αμηχανίας.

Οι ουλές που έχουμε στο σώμα μας μας υπενθυμίζουν τα γεγονότα που τις άφησαν πίσω τους, όπως για παράδειγμα ένα ατύχημα, μια χειρουργική επέμβαση, ένας τραυματισμός… Συνήθως δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, όμως επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας.

Απευθυνθήκαμε στο εξειδικευμένο προσωπικό της Facemed Clinic, για να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι οι ουλές και ποιοι τρόποι υπάρχουν για να τις εξαλείψουμε.

Το σώμα επιδιορθώνει με ουλές…

Κάθε ουλή που βλέπουμε στο σώμα μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα αποτελέσματα της διαδικασίας που κάνει το σώμα μας για να επιδιορθώσει με φυσικό τρόπο κάποιο τραυματισμό. Το πόσο βαθύς είναι ο τραυματισμός καθορίζει και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαδικασίας στο δέρμα.

Αν ο τραυματισμός βρίσκεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, τότε συνήθως επουλώνεται με νέο δέρμα. Αν βρίσκεται σε βαθύτερο στρώμα, τότε είναι πιθανό το σώμα να δημιουργήσει έναν ιστό πιο παχύ από το δέρμα, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί τελικά σε ουλή. Η νέα ουλή που σχηματίζεται στο δέρμα έχει ανοιχτό ροζ ή κοκκινωπό χρώμα, ενώ όταν περάσει ο καιρός το χρώμα της ουλής μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο!

Σε γενικές γραμμές πάντως, μπορεί να είναι:

  • επίπεδες και λεπτές
  • ατροφικές, με ελλιπή ιστό
  • υπερτροφικές δηλαδή σκληρές και υπερυψωμένες
  • χηλοειδείς, επίσης σκληρές ογκώδεις, οι  οποίες συχνά είναι μεγαλύτερες από το αρχικό τραύμα

Τα σχήματα και τα μεγέθη που μπορεί να έχουν οι ουλές είναι πολλά και επηρεάζονται επίσης από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Το αίτιο  (ατύχημα, έγκαυμα, χειρουργική επέμβαση, ακμή κ.λπ)
  • Το μέγεθος και τα βάθος της πληγής
  • Το σημείο του σώματος που τραυματίστηκε
  • Η σωστή φροντίδα του τραύματος μετά τον τραυματισμό

Ακόμη τον τρόπο επούλωσης ενός τραύματος μπορεί να επηρεάσουν τα γονίδια, η ηλικία, το χρώμα του δέρματος, καθώς και τα φάρμακα που παίρνουμε.

Το λόγο στοv δερματολόγο…

Οι περισσότερες ουλές εξασθενούν με τον χρόνο και δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς. Όταν όμως προκαλούν συναισθηματική πίεση ή επηρεάζουν την καθημερινότητά μας - ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε εμφανές σημείο - η επίσκεψη στον δερματολόγο είναι απαραίτητη, Αν και η διάγνωση μιας ουλής φαίνεται προφανής, η εξέταση από τον ειδικό γιατρό είναι απαραίτητη προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για ουλή, αλλά και για να αξιολογηθεί η θέση της, το βάθος της ή άλλα τυχόν συμπτώματα. 

Το Dermapen σύμμαχος στην υγεία και την ομορφιά του δέρματος

Οι θεραπείες Dermapen μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στη βελτίωση της υφής του δέρματος με ουλές. Το Dermapen είναι μία δημοφιλής συσκευή microneedling. Μοιάζει με στυλό, στη μύτη του οποίου υπάρχουν πολύ λεπτές βελόνες, οι οποίες προκαλούν ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του  ανταποκρίνεται με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη κάνουν το δέρμα πιο λείο και βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση των ουλών, καθώς επίσης και λεπτών γραμμών, ραγάδων, μελάγχρωσης, προσφέροντας παράλληλα βαθιά αναζωογόνηση. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής Dermapen βελτιώνονται συνεχώς μέσα από έναν κύκλο θεραπειών που θα προτείνει ο γιατρός ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περίπτωσης  και τις ιδιαιτερότητες του δέρματος. Το Dermapen αποτελεί ιδανική επιλογή για πρόσωπο και σώμα σε γυναίκες και άνδρες, καθώς είναι μία από τις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, η οποία επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i