Πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου πάντα λαμπερά;

Ανακάλυψε τους τρόπους για να το πετύχεις.

μαλλιά unsplash

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος για να ακολουθήσεις το γνωστό τρίπτυχο "λούσιμο, στέγνωμα, styling", αλλά θέλεις τα μαλλιά σου να δείχνουν φρεσκολουσμένα και ανάλαφρα; Τη λύση δίνουν οι παρακάτω συμβουλές.

Στεγνό καθάρισμα

Στο Νο 1 των συμβουλών μας βρίσκεται η χρήση του dry shampoo. Το γνωστό ξηρό σαμπουάν απορροφά τη λιπαρότητα, απομακρύνει τις οσμές, φρεσκάρει τα μαλλιά, ενώ επαναφέρει τον όγκο τους. Εκτός από τις στιγμές που θα σου φανεί σωτήριο, όπως μετά από μια έντονη προπόνηση, αποτελεί την ιδανική λύση για τα λιπαρά μαλλιά, καθώς το καθημερινό λούσιμο ενισχύει την παραγωγή σμήγματος, αλλά και για τα ξηρά μαλλιά, που το τακτικό τους λούσιμο απομακρύνει τα πολύτιμα λιπίδια από το τριχωτό και μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί και ξηροδερμία. Εφάρμοσέ το σωστά χωρίζοντας πρώτα τα μαλλιά σου σε τμήματα.  Ψέκασε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες κρατώντας το 10 εκ. μακριά από το κεφάλι σου. Αναποδογύρισε τα μαλλιά σου και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στις ρίζες με τα δάχτυλα και τέλος βούρτσισέ τα καλά.

Όμορφες μπούκλες

Αν έχεις σγουρά μαλλιά και θέλεις να επαναφέρεις στη στιγμή τη ζωντάνια και την ελαστικότητά τους, εφάρμοσε στα μήκη και στις άκρες τους μια ενυδατική κρέμα styling ή ένα τζελ για μπούκλες, που χαρίζουν κίνηση και προστατεύουν από την υγρασία. Αν τα νιώθεις αφυδατωμένα, μπορείς πρώτα να εφαρμόσεις μια κρέμα ή ένα σπρέι κοντίσιονερ leave-in, στη συνέχεια το προϊόν styling και να ολοκληρώσεις το grooming απλώνοντας 2-3 σταγόνες από ένα έλαιο θρέψης μόνο στις άκρες.

Χωρίς φριζάρισμα

Αν έχεις ίσια ή σπαστά μαλλιά, εφάρμοσέ τους όταν είναι καθαρά και νωπά μια κρέμα προστασίας από τη θερμότητα και το φριζάρισμα. Όταν δεν πρόκειται να λουστείς, προτίμησε ένα σπρέι κατά του φριζαρίσματος, το οποίο θα απομακρύνει στη στιγμή τον στατικό ηλεκτρισμό από τα μαλλιά σου και θα χαρίσει λεία εικόνα στις άκρες τους, ειδικά αν επιλέξεις να τα πιάσεις σε μια κομψή αλογοουρά. Επίσης, κάθε φορά που μπαίνεις στο ντους προστάτεψέ τα από την υγρασία φορώντας ένα αδιάβροχο σκουφάκι.

Ενδυνάμωση και θρέψη

Μια μάσκα μαλλιών δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου. Για να προσφέρεις στα μαλλιά σου μέγιστη θρέψη και επανόρθωση, άπλωσε μια μάσκα το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που έχεις προγραμματίσει να λουστείς. Αφού την εφαρμόσεις, τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια σε μια πετσέτα για να αυξήσεις τη θερμότητα και ξέβγαλέ τα το επόμενο πρωί.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά; 4 πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά (αλλά τα κάνουμε)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i