Οι μικρές συνήθειες που θα σου χαρίσουν μακριά, δυνατά και υγιή μαλλιά

Αν δεν τις ακολουθείς ήδη, βεβαιώσου ότι θα ξεκινήσεις να τις υιοθετείς από σήμερα κιόλας.

hair iStock

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι όλες οι γυναίκες θέλουμε μακριά, δυνατά και υγιή μαλλιά, όπως αυτά που θαυμάζουμε στα εξώφυλλα των περιοδικών αλλά και (προσφάτως) στα social media. Πριν προλάβεις να συμπεράνεις ότι τα υπέροχα μαλλιά που χαζεύεις είναι αποτέλεσμα είτε photoshop, είτε extensions είτε απλά DNA, θα έρθουμε να σου πούμε κάτι που ίσως δεν λαμβάνεις υπόψη σου αυτόματα: Ότι τα μακριά μαλλιά, σε κάθε περίπτωση, θέλουν πολλή περιποίηση για να συντηρηθούν και για να δείχνουν λαμπερά, μεταξένια και υγιή.

Γιατί, πόσες φορές δεν έχεις δει κοπέλες με σούπερ μακριά μαλλιά, πλην όμως αυτά είναι ταλαιπωρημένα με φθαρμένες άκρες, έντονη ψαλίδα και μηδαμινή λάμψη; Όσο πιο μακριά τα μαλλιά δε, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώνεις στη σωστή περιποίησή τους.

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι οι λόγοι που στερούν τη λάμψη και την απαλότητα από τα μαλλιά σου οφείλονται συνήθως σε λάθος διαχείριση από μέρους σου. Η θερμότητα των εργαλείων styling που πιθανόν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, η κακομεταχείριση στο χτένισμα που μπορεί να γίνεται με απότομες κινήσεις και με λάθος βούρτσα, το λούσιμο με λάθος προϊόντα ή η παράλειψη χρήσης μαλακτικών και hair masks είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν φθορά. 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Για αρχή, υιοθέτησε μερικές μικρές συνήθειες που θα αποβούν θαυματουργές για τα μαλλιά σου μακροπρόθεσμα - θα το διαπιστώσεις κι εσύ αν μείνεις πιστή σε αυτές.

#1. Προτίμησε να κάνεις μπούκλες χωρίς θερμαντικό εργαλείο (ψαλίδι ή ισιωτική). Τα heatless waves είναι εξάλλου μεγάλο trend στο TikTok και αποκλείεται να μην έχεις δει ποτέ ούτε ένα από τα άπειρα (πανεύκολα) tutorials για το πώς θα πετύχεις ονειρεμένες μπούκλες χωρίς θερμότητα. Μπορείς να αγοράσεις ένα curling band, το ειδικό εκείνο "εργαλείο" που φοράς στα μαλλιά σου και τυλίγεις γύρω του λεπτές τούφες, ώστε αυτές να γίνουν μπούκλες μετά από λίγες ώρες. Είναι τέλειο για τις ημέρες που θες να φτιάξεις τα μαλλιά σου αλλά δεν προλαβαίνεις, οπότε απλά το φοράς μετά το λούσιμο σε 90% στεγνά μαλλιά και κοιμάσαι. Όταν ξυπνήσεις και το αφαιρέσεις, θα διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν αποκτήσει μπούκλες κομμωτηρίου ... κυριολεκτικά στον ύπνο σου και χωρίς να κάνεις σχεδόν τίποτα.

Το αγαπημένο μας, που εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα, είναι το curling band από Hey!Beauty, το οποίο μάλιστα είναι και από 100% Mulberry Silk, υλικό που δεν προκαλεί τριβή και "περιποιείται" την τρίχα.

#2. Κάνε μασάζ στο τριχωτό τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα με την ειδική βούρτσα μασάζ, ώστε να βελτιώσεις την μικροκυκλοφορία του αίματος και να τονώσεις την περιοχή.

#3. Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου λέγεται ότι βοηθά σημαντικά τα μαλλιά να δυναμώσουν και να μακρύνουν, με πολλές influencers και celebrities να το δοκιμάζουν συνέχεια στα social media, ακόμα και να το αναμειγνύουν στο σαμπουάν τους. Δες περισσότερα για τη χρήση του εδώ.

#4. Εφάρμοσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο μαλλιών στο τριχωτό κάνοντας ελαφρύ μασάζ πριν λουστείς, ώστε να ενυδατώσεις την περιοχή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TONI ROSE (@tonirose.co)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i