Δεν θα πιστεύεις πόσο κολακευτικό είναι αυτό το χρώμα μάσκαρα στα μάτια σου

Ήρθε η ώρα να βάλουμε για λίγο στην άκρη τις κλασικές, μαὐρες μάσκαρα.

mascara iStock

Η all-time-classic μαύρη μάσκαρα θα είναι διαχρονικά το go-to προϊόν μακιγιάζ όλων των γυναικών... ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι ότι το μαύρο, όπως σε όλα τα πράγματα, είναι ένα χρώμα που ταιριάζει στους περισσότερους ανθρώπους και σχεδόν σε όλους τους τόνους επιδερμίδας / μαλλιών / ματιών. Με ασφάλεια μπορεί κανείς να πει ότι το μαύρο δικαίως θεωρείται ένα universal χρώμα που θα είναι πάντα passe partout. 

Βέβαια, τα TikTok trends έρχονται για να αλλάξουν αυτή τη θεώρηση. Όπως συμβαίνει συνήθως τελευταία με τις τάσεις που δημιουργούνται και γίνονται viral στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάποια πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα έρχονται να μας αλλάξουν τη ματιά. Κι αυτό γιατί οι TikTokers και η Gen Z αποφάσισαν ότι το must χρώμα στις μάσκαρα θα είναι από δω και στο εξής το... καφέ.

Δες επίσης: 5 εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την πούδρα προσώπου

Και αν κρίνουμε από το hashtag #brownmascara που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 38 εκ. views, μάλλον αυτό ισχύει πράγματι. Πώς συνέβη όμως αυτό, την στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια το μαύρο βρισκόταν στις top προτιμήσεις των γυναικών, με άλλα χρώματα όπως το μωβ, το πράσινο και το καφέ να μην βρίσκονταν ποτέ ψηλά στις πωλήσεις, να έμεναν απαρατήρητες στα ράφια - και ακόμα και να καταργούνταν;

Ο λόγος είναι απλός και ακούει στο "natural beauty." Με τους νέους να θέλουν όλο και πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ τους, σχεδόν ανύπαρκτο, το καφέ έρχεται να χαρίσει αυτό ακριβώς το εφέ στην όψη τους. Το σκούρο ή ανοιχτό καφέ τα έχει όλα: Είναι εξίσου κλασικό με το μαύρο, είναι όσο έντονο πρέπει για να ξεχωρίζει από μακριά και ταυτόχρονα είναι απαλό, δίνοντας μια πιο γλυκιά όψη στο βλέμμα - και όχι αυτό το έντονο αποτέλεσμα που καμιά φορά αγριεύει τα μάτια. 

Πώς και δεν το είχαμε προσέξει λοιπόν τόσο καιρό, οι beauty addicts αυτού του πλανήτη; Γιατί πολύ απλά είναι ταυτόχρονα κάπως παρεξηγημένο, με την έννοια ότι υπήρχε η εντύπωση ότι δεν ταιριάζει σε όλα τα χρώματα ματιών, δεν έχει το λεγόμενο "universality" που έχει το μαύρο. Κι όμως, πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση, αφού εν τέλει το καφέ ταιριάζει σε όλους τους τόνους: Αν έχεις σκούρα μάτια, ένα σκούρο καφέ ή ένα καφέ-μαύρο θα τονίσει το βλέμμα σου και θα το κάνει να φανεί πολύ γλυκό. Αν από την άλλη έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια, μια μάσκαρα σε ανοιχτή καφέ απόχρωση θα αναδείξει όλους τους υποτόνους της ίριδας όπως το μαύρο δεν μπορεί να κάνει.

Δες επίσης: Waterless Beauty: Τα άνυδρα καλλυντικά είναι το νέο trend

Και για να συμφωνούν οι εκατομμύρια beauty addicts του TikTok, έτσι θα´ναι - και δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε και να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. 

Δες και τα παρακάτω βιντεάκια:

@madelineaford

Anyway someone come mess it up😋

♬ original sound - @madelineaford

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i